• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland forsvarer de mange udlejninger: Modellen virker

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben FC Midtjylland havde igen denne sommer et særdeles aktivt transfervindue, og Svend Graversen, sportschef, er tilfreds med den aktivitet, der blev lavet i transfervinduet.

Af Kenneth Jensen

De fører Superligaen og havde igen et meget aktivt transfervindue, og når man spørger Svend Graversen, sportschef i klubben, er der også stor tiflredshed med det, der skete i vinduet. Man har fundet erstatninger for langt det meste, der forlod klubben.

Det fortæller han til klubben egen hjemmeside.

- Det synes jeg, der er. Vi lykkedes ikke med at finde en direkte afløser for Jakob Poulsen centralt på banen, men ellers ser det rigtig fint ud, og især glæder det os at integrere unge spillere som Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen og Mikael Anderson, som alle er produkter af vores akademi. Derfor ved vi også, at de rummer den fornødne kvalitet, siger Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Læs også:Brian Priske afslører: Jeg afviste AC Horsens i sommer

Primært var den store aktivitet på udgangssiden, for FC Midtjylland købte "kun" Sory Kaba og Paulinho og lejede Emiliano Marcondes i Brentford. På udgangssiden sagde man farvel til Jakob Poulsen og Rilwan Hassan, solgte Paul Onuachu, Gustav Wikheim, Kian Hansen og Mads Døhr Thychosen og udlejede hele 16 spillere.

Især sidstnævnte del af transfervinduet er noget af det, der ofte er til debat. Ikke kun i Danmark, men i hele fodboldverdenen. 16 spillere er meget. Klubber som Chelsea, der udlejer utroligt mange spillere, gør det med det formål at have spillerne under "kontrol" og score penge på udlejninger, og det er noget, der er og har været til debat i FIFA og også er blevet diskuteret i dansk fodbold.

For FC Midtjylland handler det mest om at få udvikling i de spillere, der udlejes, så de er klar til førsteholdet på et tidspunkt, lyder det.

Læs også:FCM og Fredericia forsvarer samarbejde: Ikke noget hokus pokus

- Umiddelbart syner vores lejespillere af mange, men vi har flere eksempler på, at modellen virker - senest med spillere som Mabil og Anderson - og også nu kan vi se flere spændende cases blandt den gruppe af spillere, som er ude på leje i øjeblikket. Derfor er det stadig en prioriteret del af vores strategi, siger Svend Graversen om de mange udlejninger.

Awer Mabil var på leje i portugisisk fodbold for et par sæsoner siden, og Mikael Anderson var i sidste sæson i Holland, hvor han var lidt inde og ude af holdet. Fælles for begge er, at de nu er en del af førsteholdet i FC Midtjylland. Sidstnævnte har tilmed lige underskrevet en ny aftale med klubben fra Ikast og Herning.

FC Midtjylland har et samarbejde med FC Fredericia, og skulle Fredericia, der fører NordicBet Ligaen i øjeblikket, rykke op, vil det skabe nogle interessante problemstillinger.

I skrivende stund er tre spillere udlejet fra FC Midtjylland til FC Fredericia. I sidste sæson var der i efteråret fem spillere udlejet fra FCM til Fredericia.

Læs også:Danske klubber vil have regler for lejeaftaler: Det er indirekte sportsdoping

Læs også:Tror ikke på lejeregler: De finder bare et smuthul

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.