• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FC Midtjylland-profil: Vi er sindssygt revanchelystne mod Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF har vundet begge indbyrdes opgør mod FC Midtjylland i denne sæson. Marc Dal Hende og co. er opsat på, at det ikke bliver tre ud af tre.

Af Anders Dehn

Det er kun en bedre målscore, der adskiller FC Midtjylland og Brøndby IF i toppen af Superliga. Point har de lige mange af, og det kan de blågule i høj grad takke de to sejre i de indbyrdes opgør for.

Omvendt kan midtjyderne sidde og spekulere på, hvordan tabellen mon havde set ud, hvis de bare havde vundet den tætte kamp i Herning for halvanden måned siden.

Læs også: Superliga-spørgsmål: Er det tid til FC Midtjyllands revanche mod Brøndby?

Holdene har gang i et regulært parløb mod mesterskabet, og det tyder på, at de indbyrdes opgør bliver afgørende. Der mangler stadig to af slagsen i ligaen og ét i DBU Pokalen. Alle skal spilles inden for den kommende måned, og i det midtjyske er de opsatte på at tippen fordelen, og dermed titlerne, over til dem.

Det begynder allerede på torsdag.

- Vi er sindssygt revanchelystne i Midtjylland lige nu. Hvis vi skal vinde nogen titel i år, både mesterskabet og pokalturneringen, skal vi slå Brøndby. Der hviler et pres på os, som vi skal håndtere. Der venter mange kampe mod Brøndby det næste stykke tid, som kan blive afgørende for, hvordan sæsonen ender, siger Marc Dal Hende til tipsbladet.dk.

Han er til for FC Midtjylland på torsdag, efter han sad over med karantæne, da holdkammeraterne slog FC Nordsjælland 2-1 i søndags. Det blev endnu en kamp, hvor holdet ikke sprudlede spillemæssigt, men alligevel kværnede en sejr ud.

FC Midtjylland har kun tabt én gang i 24 kampe, det var senest mod Brøndby, og Brøndby har ikke tabt i 23 kampe. Vinderen på torsdag kan måske plante et tvivlens frø hos de sejrsvante modstandere, og Marc Dal Hende forudser, at det psykologiske spil kan blive afgørende i den kommende tid.

- Det mentale spiller rigtig meget ind i sådan en kamp her. Det er længere tid, siden Brøndby har tabt, end vi har, men det er to så formstærke hold. Jeg tror, at dem, der er allerstærkest mentalt, trækker sig sejrsrigt ud af det. Der føler jeg, at vi står rigtig stærkt. Vi har også mange, der har prøvet det før, siger wingbacken.

Det, som FCM-spillerne har prøvet før, er at vinde noget. Og det har Dal Hende ret i:

Jesper Hansen er tidligere dansk mester. Erik Sviatchenko er både dansk og skotsk mester. Jakob Poulsen, Tim Sparv og Mikkel Duelund var med til at vinde guld med FC Midtjylland i 2015. Markus Halsti har tre svenske mesterskaber med Malmö FF bag sig. Gustav Wikheim har et enkelt norsk med Strømsgodset. Og Bill Hamid har to gange vundet Gold Cup, det kontinentale mesterskab for Nord- og Mellemamerika og Caribien.

Netop den mentale styrke er noget, som FC Midtjylland-spillerne jævnligt selv fremhæver. Den er eksempelvis den, der gør, at de vinder, selv om de ikke spiller godt, hører vi igen og igen. Men hvad kommer den af - udover at deres spillere har vundet en del tidligere?

- Det er en vinderkultur, vi har fået opbygget. Det tager tid, og man skal starte på træningsbanen. Det er svært lige at forklare, hvad der præcis gør det. Det er noget mentalt, man har inde på banen; man ved, at uanset om modstanderen scorer, bliver vi ved med at tro på det. Intet slår os ud af forfatning. Det har også noget med selvtillid at gøre. Lige nu har vi det hele, siger Marc Dal Hende.

Får det også en selvforstærkende effekt?

- Vi tror så meget på det, og vi har næsten kun haft succes hele sæsonen. Man føler sig lidt... Uovervindelig er måske et forkert ord, men vi føler, at vi altid kan vinde.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020