• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC Nordsjælland havde godt øje til nuværende Derby-profil

FC Nordsjælland havde godt øje til nuværende Derby-profil
Foto: Getty Images

Mason Mount, der for alvor er ved at skabe sig et navn i engelsk fodbold, har tidligere været på blokken i FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov

FC Nordsjælland har et væld af unge danskere i truppen, og man kan også tælle til en del ghanesere og et par nordmænd, men Farum-klubben kigger over hele verden. Blandt andet i England.

Engelsk landsholdsfodbold er på vej frem, og en række spændende navne står på spring. Det gælder blandt andre den 19-årige midtbanespiller Mason Mount, der trænede med det engelske landshold forud for VM og til dagligt spiller fast i Derby i Championship. Mount har fået sin fodboldopdragelse i Chelsea, men slog aldrig igennem i den blå trøje.

Nu er han altså i Derby og er ved at skabe sig et navn i engelsk fodbold, men ikke meget skulle være gået anderledes, før Mason Mount var endt i Danmark.

- Ja, Mason Mount er dygtig. Ham ville jeg gerne have haft til Nordsjælland, men det lykkedes så ikke. Men det var en mulighed, og selv om han kun var ungdomsspiller på det tidspunkt, kunne man godt se, hvor dygtig en spiller han er, siger Flemming Pedersen, der er teknisk direktør i FC Nordsjælland, til Tipsbladet.

19-årige Mason Mount debuterede i september for Englands U21-landshold, og her noterede han sig for både en scoring og en assist mod Letland.

I Tipsbladet fredag kan du læse hele interviewet med Flemming Pedersen, der sætter fokus på engelsk fodbold. Læs blandt andet, hvorfor FCN-bossen har englænderne som et rigtig godt bud på en verdensmester i 2022. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus