• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCK-profil venter stadig på afklaring i sag om overfald

Foto: Getty Images

FC København-angriber Michael Santos er blevet sigtet for overfald, og selv om det skotske politi har foretaget afhøringer, er der mere end en måned senere ingen afklaring på, om sagen skal prøves i retten.

Af Kenneth Jensen

Det var en festlig aften for FC København, da holdet 27. februar vandt med 3-1 ude over Celtic og dermed bookede billet til ottendedelsfinalerne i Europa League, men opgøret fik et efterspil, da det skotske politi valgte at sigte både Michael Santos og en steward fra FCK for overfald.

Her mere end en måned efter opgøret og sigtelserne er der fortsat ikke kommet en afklaring på, om sagerne også skal afprøves ved domstolen.

Det oplyser anklagemyndigheden i Skotland til tipsbladet.dk.

Læs også:Skotsk politi åbner sag: FC København-angriber sigtet for overfald

Da Pep Biel scorede målet til 2-1, løb han ud til FC Københavns tilskuere for at fejre scoringen, men inden han nåede derhen, blev han stoppet af en skotsk politimand. Der opstod en smule tumult, og da Michael Santos kom løbende ud for at fejre scoringen med holdkammeraten, skubbende han en betjent i jorden. Det var det, der førte til sigtelsen.

I kølvandet på det mål opstod der også noget ballade med en medrejsende steward fra FC København, og også han er sigtet for overfald.

Hvorfor sagen har taget så lang tid at vurdere, oplyser den skotske anklagemyndighed ikke, men inden FC København rejste tilbage til Danmark fredag den 28. februar, blev både Michael Santos og FCK's steward afhørt, hvorfor anklagemyndigheden altså har det fulde materiale at vurdere ud fra.

Læs også:FC København reagerer på Santos-sigtelse

Der er sket meget den seneste måned, og man er gået fra, at der har været fodbold langt de fleste steder i verden, til at det er meget få steder, der spilles. Om coronavirus-pandemien får vurderingerne af sagerne til at trække ud, vil anklagemyndigheden i Skotland ikke sige noget om.

I kølvandet på sigtelserne sagde FC Københavns pressechef, Jes Mortensen, om situationen.

- Der var jo en masse, der løb ind i hinanden til sidst, og efter kampen talte de med en steward og Michael (Santos), og der blev optaget en rapport. Jeg kan konstatere, at de begge kunne rejse med os hjem.

FC Københavns sidste kamp blev et opgør mod Istanbul Basaksehir i ottendedelsfinalen i Europa League. Den kamp blev tabt med 0-1. Hvornår returkampen kan spilles, er der ingen afklaring på, fordi Europa er hårdt ramt af coronavirus-pandemien.

Læs også:Ny vinkel: Se Michael Santos skubbe politimand i jorden

Læs også:FCK-angriber tager sigtelse med ro: Jeg er ikke bekymret

Læs også:Seks FCK-fans dømt for vold: Anker sagen til landsretten

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.