• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCM havde fire debutanter: Nemt med et fælles mål og stærk stamme

Foto: Getty Images

Det gik legende let for FC Midtjylland med at få holdets fire nye spillere i kamp i Superligaen, og det mener holdets anfører handler om blandt andet det sociale aspekt i en klub.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland havde intet mindre end fire debutanter med i holdets første kamp i Superligaen efter vinterpausen i form af Ronnie Schwartz, Lasse Vibe, Anders Dreyer og Dion Cools. Sådan noget kræver ofte indkøring og tilpasning, men i 2-0-sejren mod Lyngby gik det smertefrit.

Det har blandt andet FCM-anfører, Erik Sviatchenko, et ansvar for, og han fortæller i et interview med tipsbladet.dk, at integrationselementet i det hele har det været meget let for ham. Det er der en klar årsag til, mener han. 

- Det er også spillere, der kender Superligaen - i hvert fald Vibe, Dreyer og Schwartz. Og så kommer Dion (Cools red.) ind med udenlandsk erfaring. Alle er faldet enormt godt til, og det er dejligt at se, at de alle får debut i dag. Jeg tror, at det er første gang, at vi har fire debutanter, der skal holde en tale derinde, så det var en fornøjelse, siger Erik Sviatchenko.

Naturligvis handler det ikke kun om, at de fleste af spillerne i forvejen kender den bedste danske række, erkender den midtjyske anfører, som også peger på, at holdet er godt gearet til at tage imod nye ansigter.

Læs også:FCM-debut er ny start for Ronnie Schwartz: Jeg er kommet videre

- Vores hold er godt sammenspillet med en god stamme af spillere, der kender til det. Socialt passer de også enormt godt ind, og det er altså en vigtig del af fodboldens verden, at man kan godt sammen - og at de er kommet for én ting, som er at vinde det danske mesterskab. Den ærgerrighed synes jeg, at de viser i dag, fortæller midterforsvareren.

I kampen mod Lyngby lykkedes det tilmed for den ene af debutanterne at få scoret i sin første kamp, da Anders Dreyer scorede til 1-0 i kampen. Her slår Sviatchenko desuden fast, at Dreyer ikke alene var outstanding i Superliga-premieren for 'Ulvene', men at han generelt har været flyvende i opstarten med godt spil og en række scoringer.

Han er dog ikke den eneste, som har gjort sig godt bemærket, da også eksempelvis Ronnie Schwartz havde en forrygende træning lørdag, hvor han fik et nyt tilnavn i form af first-touch-Ronnie. Kært barn har mange navne, og 'Plaffeministeren' har nu fået et mere til samlingen.

Mens det hele ser godt ud for FC Midtjylland-holdet, som nu er syv point foran nærmeste forfølger, FC København, så minder Sviatchenko om, at man bare skal én runde tilbage for at finde grund til at holde fokus på plads.

Læs også:Ydmyg Dreyer efter mål og sejr over Lyngby: Det var en fin debut

- Vi har én reference, og det er AGF-kampen. Det er sådan noget, som det ikke må være. Det er en ret fed motivation for os. Det handler bare om det at tabe en lortekamp, hvor man ikke skal tabe. Det havde vi også i hovederne i dag. Vi skal bare gøre det så godt som muligt og køre det stille og roligt hjem - men på vores dyder, siger han og fortsætter:

- Det gør vi i dag med en slags kniven for struben. Så om det er 10 point eller 7, 4 eller 0 point, det er ligegyldigt. Vi skal bare vinde hver eneste kamp, og så må vi se. Selvfølgelig er vi glade for, at FCK snubler allerede nu, men det bliver meget tæt, og der er lang vej endnu, lyder det fra Erik Sviatchenko.

Næste opgave for FC Midtjylland i Superligaen er en udekamp mod Hobro. Det er på fredag, hvor de spiller klokken 19.

Læs også:Bedst og værst: FCM-indkøb fik fantastisk debut

Læs også:På trods af nederlag: FCM er ikke skræmmende

Læs også:Skuffet Lyngby-spiller efter nederlag til FCM: Vi var bange

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus