• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCN-sportschef: Vi lader os ikke diktere af gadens parlament

FCN-sportschef Carsten V. Jensen evaluerer foråret og forsvarer den til tider udskældte cheftræner Flemming Pedersen.

Af Ole Hoffskov

FC Nordsjælland har stadig én kamp tilbage i kalenderen i denne sæson, og det er på lørdag, når holdet møder FC København i Telia Parken, hvor en masse mennesker vil sidde klar på lægterne til at guldfeste med hjemmeholdet. Inde på banen er der ikke så meget at spille for. FCK bliver med sikkerhed nummer et, og FCN bliver med sikkerhed nummer seks.

Derfor kan sportschef i FC Nordsjælland, Carsten V. Jensen, også allerede nu tillade sig at gøre status over en sæson, der har budt på op- og nedtrue og til tider en del turbulens.

Læs også: FC Nordsjælland tager afsked med to spillere

- Vi fik en meget pæn start og høstede noget vigtig, europæisk erfaring, og jeg tænker især tilbage på de to kampe mod AIK som noget meget positivt. Efter vores kampe i Europa begyndte resultaterne at svigte, og det var på mange måder ikke uventet, men det bragte os i en situation, hvor vi ved juletid så top seks fordufte, siger "CV" til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Vi havde så en god vinter med mange gode beslutninger. Der var hele situationen med Kasper Hjulmand, som meddelte, at han stoppede som træner ved udgangen af sæsonen, og så var der alt det med Anderlecht, og det gav da noget turbulens, men det kom vi godt igennem, og så kunne vi jagte top seks i foråret, hvilket lykkedes på en hængende hår.

- I den forbindelse er der kun at sige tak til Kasper for veludført arbejde. Kasper har været en fantastisk træner for FC Nordsjælland, og at han afleverede et hold i top seks var på mange måder prikken over i'et. 

Inden slutspillet valgte FCN at lade Kasper Hjulmand gå og køre Flemming Pedersen i stilling som cheftræner. Med én kamp tilbage er status, at han ikke har vundet én eneste kamp i spidsen for Farum-klubben, og det har altså resulteret i en sidsteplads i mesterskabsspillet. 

- Vi gik ind til slutspillet med en ny træner og meget ambitiøse for at gøre det bedre end sidste år. Vi leverede gode præstationer i starten, og jeg kan blandt andet huske en hjemmekamp mod Brøndby og en udekamp mod OB, som vi burde have vundet, men sådan gik det ikke, og det har lidt været billedet af slutspillet – det har været tæt på, men ikke helt godt nok i sidste ende. Og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, siger Carsten V. Jensen.

Han mener ikke, at det sløje slutspil skyldes den pludselige udskiftning på trænerposten.

- Det tilskriver jeg ingenting. Overhovedet ikke. Vi har ikke slået et top seks hold i hele sæsonen, så på den måde er Kasper og Flemming i samme båd. Og det er selvfølgelig et andet faktum, vi heller ikke er tilfredse med – at vi ikke har været i stand til at slå vores nærmeste konkurrenter i top seks. I sidste ende betyder det, at den sjetteplads, vi får i denne sæson, er et helt retvisende billede. Vi har ikke fortjent mere eller mindre, lyder det fra FCN's sportschef.

Lader sig ikke diktere af gadens parlament
Flemming Pedersen har været til heftig debat i dette forår, og det skyldes ikke kun, at han ikke har formået at vinde en kamp som cheftræner. FCN-bossens ledelsesstil har været under lup, og det er langt fra alle, der lader sig imponere af den meget rolige og afdæmpede cheftræner.

Blandt andre TV3 Sport-eksperterne Stig Tøfting og Kenneth Emil Petersen har åbenlyst kritiseret den rolige tilgang, men det giver Carsten V. Jensen ikke meget for.

- Det, man ser i weekenden, er en effekt af ugen på træningsbanen. På den måde ændrer det ingenting, om man som træner står og råber og skriger i 90 minutter på sidelinjen. Men jeg anerkender, at der er forskellige måder at gøre tingene på, og der er forskellige personer bag Hjulmand og Flemming. Hvor Kasper i efterhånden mange år har været vant til medier, er det helt nyt for Flemming, og det er et punkt, han skal udvikle sig på.

- Men i forhold til det faglige er der ikke en finger at sætte. Jeg indrømmer som sagt, at der er flere måder at nå i mål på, men hvis man skal sparkes i røven og råbes ad for at præstere, har man i min verden et problem, siger sportschefen. 

Carsten V. Jensen har kendt Flemming Pedersen i mange år, og det kommer ikke bag på ham, at den rolige facon er blevet et tema.

- Vi var selvfølgelig forberedte på, at det kunne blive et tema, fordi Flemming er en anderledes type end Kasper, men jeg synes, det bør ses på som en udfordring for alle – også medierne. Flemming er en rolig og meget ærlig person med en enorm fodboldfaglighed, og det bør alle tage ved lære af. I medier kunne eksempelvis bruge det som et afsæt til at stille nogle bedre spørgsmål og få udvidet horisonten. Det er der rig mulighed for med Flemming, siger "CV" og fastslår:

- I sidste ende ved vi godt, at vi gør tingene anderledes i FC Nordsjælland, og det vil vi altid gøre. Vi kommer ikke til at lade os diktere af gadens parlament. 

Flemming Pedersen var teknisk direktør i FC Nordsjælland, inden han blev cheftræner.

Superliga

Mere Superliga

Fokus