• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Hjulmand om nedrykningspuljer: De er valgt og behøver ikke TV-transmitteres

Sekvensen, når der skal vælges nedrykningspuljer efter sidste spillerunde, bliver en udramatisk omgang, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Af Ole Hoffskov

Når 26. og sidste runde i grundspillet er afviklet på søndag ved 19-tiden, splittes Superligaen op i tre. De øverste seks ryger i mesterskabsspillet, mens de otte øvrige hold fordeles i to puljer med fire i hver, hvor der i første omgang skal kæmpes om at sikre overlevelse - dernæst kan en Europa-billet komme i spil.

Som noget nyt i denne sæson er det indført, at nummer syv og otte får den fordel, at de selv kan vælge, hvilken af de to puljer de vil i, og det bliver så sendt direkte på TV.

Dramatisk bliver det dog overhovedet ikke, fastslår FCN-træner Kasper Hjulmand.

Superligaen har formet sig sådan, at det helt indiskutabelt vil være bedst at komme i pulje to, fordi der vil være langt fra de to nederste hold i puljen og op til andenpladsen. I den modsatte pulje vil SønderjyskE have skrabet så mange point sammen, at de sagtens kan blande sig i kampen om første- og andenpladsen. 

Og det er altså dét, der får Kasper Hjulmand til at afblæse al dramatik, inden FC Nordsjælland måske selv skal vælge pulje.

- I forhold til sidste år er tanken rigtig. Det gør det lidt mere retfærdigt. Det rydder ikke strukturens forunderlighed ud af systemet. Og vi har valgt pulje. Det tror jeg også, de andre har. Nummer syv og otte tager pulje 2. Det behøver de ikke transmittere på tv. Nummer syv eller otte tager ikke noget andet end pulje 2. Det kommer ikke til at ske, siger Kasper Hjulmand til sn.dk.

Før sidste spillerunde er FC Nordsjælland og AaB på syvende- og ottendepladsen.

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Enten AGF eller Randers FC får chancen for at møde Superligaens nummer fire i en afgørende kamp om at komme i Europa.

Mere Superliga

Fokus