• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Islænding: Brøndby vidste ikke, hvad de skulle stille op med talenter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Agust Hlynsson fik aldrig udfoldet sit talent i Brøndby IF. Han kunne godt mærke, at unge talenter ikke stod højt på listen hos Alexander Zorniger.

Af Ole Hoffskov

I sommeren 2017 hentede Brøndby IF den dengang 17-årige islænding Agust Hlynsson i Norwich, og de blå-gule satsede på, at offensivspilleren med tiden kunne blive en værdifuld brik på førsteholdet.

Sådan gik det ikke.

Da Agust Hlynsson forlod Brøndby IF igen halvandet år senere, havde han ikke optrådt et eneste minut for klubbens førstehold. Det blev til flere testkampe og reserveholdskampe, men altså aldrig en betydningsfuld kamp.

Læs også:Nicklas Bendtner om fremtiden: Jeg vil være manager

Mens Agust Hlynsson huserede i Brøndby IF, var Alexander Zorniger cheftræner, og tyskeren lagde aldrig skjul på, at klubbens talentmasse bestemt ikke imponerede ham.

- Tiden i Brøndby var meget speciel. Ligegyldigt hvor godt jeg gjorde det, gjorde de aldrig, hvad de havde sagt. På det tidspunkt vidste klubben meget lidt om, hvad de skulle stille op med unge og lovende talenter, siger Agust Hlynsson til fotbolti.net og tilføjer:

- Det var en stor skuffelse, at jeg ikke spillede ligakampe for dem, men jeg spillede mange testkampe og formåede blandt andet at lave en assist til Teemu Pukki. Men det var en skuffelse ikke at nå hele vejen.

Læs også:Sportsøkonom: Tomme tribuner rammer på det værst tænkelige tidspunkt

Lige inden Agust Hlynsson tog afsked med Brøndby IF, fyrede de blå-gule Alexander Zorniger og erstattede ham senere med Niels Frederiksen. Siden har Brøndby haft et øget fokus på egne talenter, og det bærer den nuværende trup også præg af med spillere som Morten Frendrup, Jesper Lindstrøm og Anton Skipper.

Agust Hlynsson tørner nu ud for Vikingur hjemme på Island. 

Læs også:Brøndby IF og Randers er oftest røget i fælden

Læs også:Endnu en klub: AGF suspenderer forventningerne til årets resultat

Læs også:Brøndby-boss: Voldsomme konsekvenser for dansk fodbold

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende fo...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.