• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Simon Møbjerg Sørensen

Kent Nielsen imponeret over Spalvis

Kent Nielsen imponeret over Spalvis
Illustration

Lukas Spalvis er tilsyneladende ved at spille sig ind som ny førsteangriber i AaB, og træner Kent Nielsen er imponeret over den unge litauer.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Da det stod klart, at Anders K. Jacobsen ikke kunne spille mod Brøndby i søndags, pegede træner Kent Nielsen ikke på rutinerede folk som Jeppe Curth og Søren Frederiksen. AaB-træneren gav startpladsen ved siden af Rasmus Jönsson til den 19-årige litauer Lukas Spalvis, der har scoret fire mål i træningskampene op til forårspremieren.

Spalvis har brugt vinterpausen til at spille sig tæt på rollen som AaB's førstevalg i et angreb, hvor Rasmus Jönssons skrøbelige fysik gør ham tvivlsom til de fleste kampe. Kent Nielsen er imponeret over sit angrbesfund, der spillede 79 minutter i trykkogeren på Brøndby Stadion.

- Jeg er imponeret over den ligefremhed, han går ind til kampen med. Han går bare ind og spiller sit spil, selv om det er første gang, han optræder på en af de største scener i Danmark. Han er helt upåvirket på den gode måde, og han spiller med en ubekymrethed og en lethed, som kun meget få 19-årige har. Jeg har dyb respekt for den ro, han udviser på banen. Inden Brøndby-kampen vidst vi ikke rigtig, hvor han stod, men alt i alt var det klart godkendt, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk.

Den allervigtigste egenskab ved Spalvis er dog hverken roen eller ligefremheden. Det er evnen til at komme til chancer.

- Han var jo decideret uheldig med ikke at få scoret, og det var kun godt målmandsspil af Hradecky, der gjorde, at han måtte gå målløs fra banen. Lukas har vist i træningskampene, at han altid kommer til chancer, og det viste han også mod Brøndby. Det er ikke tilfældigt, at det er ham, der kommer frem til de muligheder. Han mangler så lige det sidste til så også at score, men jeg er rigtig godt tilfreds, siger Nielsen.

Onsdag er litaueren formentlig med fra start igen for AaB i pokalkvartfinalen mod AGF. Anders K. Jacobsen bliver nemlig ikke sin skade kvit, og AaB passer også meget på Jönssons ømme lyske. Derfor handler det nærmere om, hvem der skal spille sammen med Spalvis.

- Lukas er i høj grad også i spil til at starte inde mod AGF.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020