Lukaku hattrick-helt i Zlatan-comeback

Romelu Lukaku scorede sine første landsholdsmål i 18 måneder, da Belgien vandt 3-0 over Sverige i EM-kvalen.

Tysk-italieneren Domenico Tedesco har fået en god start som belgisk landstræner. Det står klart, efter at Belgien fredag åbnede EM-kvalifikationen med en sejr på 3-0 over Sverige på udebane.

Belgiens mest scorende spiller nogensinde, Romelu Lukaku, overskyggede alt og alle og scorede hattrick i en kamp, hvor Sverige skuffede og havde svært ved at skabe chancer.

Domenico Tedesco overtog roret som belgisk landstræner i februar, efter at Roberto Martínez blev fyret som konsekvens af holdets skuffende VM-slutrunde, hvor man røg ud i gruppespillet.

Den nye landstræner havde rystet posen grundigt og vraget flere rutinerede kræfter, herunder Axel Witsel og Dries Mertens, forud for fredagens kamp, hvor Belgien havde en masse at revanchere.

Gæsterne startede opgøret bedst og kom fortjent foran efter en halv time.

Kantspilleren Dodi Lukebakio modtog bolden på højrekanten og sendte med venstreskøjten et præcist indlæg ind mod Lukaku, der headede læderkuglen i mål. Scoringen var hans første for landsholdet i 18 måneder.

Samarbejdet mellem Lukebakio og Lukaku viste sig endnu en gang fra sin bedste side kort inde i anden halvleg. Igen modtog første halvlegs assistmager bolden i højresiden, inden han sendte en hård, flad bold ind mod Lukaku, der stod klar til at prikke bolden i mål og fordoble føringen.

Hjemmeholdets bedste chance efter pausen faldt til Emil Forsberg, der sendte et forkølet skud mod mål fra midten af feltet. Midtbanespilleren gled i afslutningsmomentet.

360 dage efter at Zlatan Ibrahimović sidst spillede for det svenske landshold, gjorde angriberen comeback midtvejs i anden halvleg.

Den prominente angriber fik aldrig sat et betydningsfuldt aftryk på kampen, der i stedet sluttede med endnu en scoring af Lukaku, som fuldendte sit hattrick med en kølig inderside.

Belgien og Sverige er havnet i samme pulje som Østrig, Estland og Aserbajdsjan.

Samtidig med kampen i Friends Arena i Stockholm vandt Østrig på hjemmebane 4-1 over Aserbajdsjan. Manchester United-lejesvenden Marcel Sabitzer scorede to gange. Estland åbner først EM-kvalifikationen på mandag.