• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Markant udmelding fra Silkeborg: Overvejer at sælge fodboldklubben

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selskabet bag Silkeborg IF - Silkeborg IF Invest A/S - er gået på udkig efter en investorer og samarbejdspartner. Det kan betyde, at en anden skal drive fodbolddelen i klubben. Administrerende direktør Kent Madsen fortæller, at man nu tager sig god tid til at sondere markedet.

Af Kenneth Jensen

De har altid været herre i eget hus, men i de næste 12 til 18 måneder vil selskabet bag fodboldklubben Silkeborg IF - Silkeborg IF Invest A/S - undersøge, om den vil invitere en samarbejdspartner inden for, og måske endda om den samarbejdspartner helt skal overtage huset.

Det har klubben udsendt en selskabsmeddelelse om, og over for tipsbladet.dk bekræfter administrerende direktør Kent Madsen, at man vil bruge noget tid på at finde ud af, hvad der skal ske med datterselskabet Silkeborg IF A/S.

Kent Madsen og Silkeborg har nemlig fremragende faciliteter i form af et flot stadion og gode træningsforhold, og klubben har samtidig den seneste tid vist, at den kan udvikle talenter. Robert Skov er i Tipsbladet blevet kåret til Efterårets Profil i Superligaen, og Kasper Dolberg har stor succes i hollandske Ajax.

- Vi har en udfordring styrkemæssigt, fordi vi er nummer 8 eller 10 til 16 (i dansk fodbold, red), og desværre tager vi jævnligt et år i den næstbedste række. Det presser organisationen hårdt hver eneste gang, og det er et tilbageslag. Man skal også se det i lyset af, at Superligaen reduceres til 12 hold, og det gør det ikke nemmere at være stabilt til stede i Superligaen, så det er en erkendelse af, at vi vil flytte vores klub fra 8-16 til 5-8, og det kræver, at vi styrker vores finanser for at kunne være mere offfensive. Det er vi ikke i stand til ved egen kraft, siger Silkeborgs administrerende direktør til tipsbladet.dk.

Selskabet bag fodboldklubben laver år efter år overskud, fordi den investerer i mursten og bygninger, mens fodboldklubben i bedste fald går i nul. Men ofte giver fodbolddelen røde tal i Søhøjlandet, og derfor kan SIF altså ikke løfte sig uden hjælp udefra.

- Det kunne vise sig forretningsmæssigt fint, hvis vi kan satse lidt hårdere, så vi ikke får de her omkostningsfulde nedrykninger. Det kan også være med til at betyde, at vi er i stand til at holde på nogle af de dygtige unge spillere lidt længere. Det giver en bedre fodboldforretning. Derfor har vi besluttet at sondere mulighederne, og vi vil være meget grundige. Men for at sikre, at der er topfodbold i Silkeborg, har vi erkendt, at det er bedre, hvis vi fandt partnere, der helt eller delvist kan overtage fodbolddelen, siger Kent Madsen, der fortæller, at klubben nu spiller med åbne kort og ikke har noget på plads eller i tankerne:

- Det er derfor, at vi i fondsbørsmeddelelsen skriver, at det kan være finansielt, og det kan være vidensmæssigt (at SIF søger styrkelse, red.). Det kan være en samarbejdspartner, eller det kan være et samarbejde med en international fodboldklub, så vores talenter kan se, at man ikke kun skal blive dygtig til at spille Superliga-fodbold i SIF, men at der også er en større liga, der kan vente. På den måde handler det om at gøre os attraktive, og det er vi i høj grad på faciliteter og talentområdet, siger Kent Madsen, der kalder SIF's granskning af mulighederne i markedet for "rettidig omhu".

- Vi silkeborgensere er generelt åbne folk, og vi er ikke pressede til noget som helst. Vi er herre i eget hus. Man har set andre stå på kanten og lede efter løsninger, men vi er meget velkonsoliderede. Vi laver overskud for andet år i træk. Men vi erkender også, at vi har svært ved at finde musklerne til at løfte fodbolddelen yderligere. I og med at fodboldselskabet er et af vores datterselskaber, kan vi få en medejer ind, der ikke behøver at være med i hovedselskabet.

Men er der ikke en frygt for, at I så på fodbolddelen ikke længere er herre i eget hus?

- Jo, det kan der være, og derfor sætter vi lang tid af til at finde den rette løsning, og det tror vi på, vi finder. Vi har ofte nogle, der ringer og spørger, om vi kan være interesserede i noget, men vi har altid været afvisende. Det er vi så ikke længere. Nu undersøger vi mulighederne, og det kan også være, det bliver en partner uden for landets grænser. I vores øjne har vi dokumenteret, at vi har meget at byde på, for vi har udviklet nogle af de bedste unge spillere i Danmark, siger Kent Madsen.

En løsning på Silkeborg IF's fremtid ligger altså mindst et år ude i fremtiden og kan ifølge fondsbørsmeddelelsen tage op til 18 måneder.

Kent Madsen fortæller, at han i de næste måneder forventer mange snakke med både sponsorer og fans, for der vil sikkert både være meninger om for og imod, at SIF går fra at være et "elevatorhold" i dansk fodbold, til at blive en integreret del af Superligaen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020