• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Millioner i kassen i AaB: FCK har opdaget, at Mikkel har unikke data

Foto: Screenshot

Det er både med glæde og vemod, at AaB tager afsked med Mikkel Kaufmann, der skifter til FC København.

Af Ole Hoffskov

Da tipsbladet.dk fanger AaB's administrerende direktør Thomas Bælum på telefonen, har han kun lige tygget af munden efter at have spist morgenmad med kollegaerne i den nordjyske Superliga-klub, og det må have været en særdeles velsmagende én af slagsen.

Der har i hvert fald været grund til at indtage den med et smil på læben.

Fredag har AaB solgt den 19-årige angriber Mikkel Kaufmann til FC København med virkning fra sommer, og ifølge Ekstra Bladet indkasserer nordjyderne i omegnen af 25 millioner kroner for teenageren, der blot har spillet 25 Superliga-kampe. 

Thomas Bælum erkender da også, at han er glad, men alligevel også vemodig.

- Man sidder selvfølgelig med en blandet følelse. Vi taler om et beløb i en sådan størrelse, at det betyder rigtig meget for en klub som AaB, og det giver os nogle muligheder fremadrettet. Store salg er en del af forretningsmodellen, men selvfølgelig er det også vemodigt at sige farvel til en god fyr, siger AaB-direktøren til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det er en rigtig god historie for os. Vi har med en spiller at gøre, som i princippet stadig kan spille U19, og nu er han blevet solgt som den tredjestørste transfer i AaB's historie og den næststørste internt i Danmark (efter Victor Nelsson til FCK, red.). Det kan vi godt være glade og stolte over.

Læs også:Tidligere rygtet til AGF: Islandsk angriber har tilbud fra Danmark

Da januars transfervindue stod for døren, var det ikke umiddelbart på blokken at sælge Mikkel Kaufmann.

- Tidspunktet kommer bag på mig, men det kommer slet ikke bag på mig, at Mikkel nu skal spille for en storklub som FC København. Han har nogle data, som er helt unikke for en spiller i den alder, og det har FC København så tydeligvis også opdaget, siger Bælum og fastslår, at Kaufmann nok skal klare sig i hovedstaden.

- Der er hård konkurrence i FC København, og der er ingen tvivl om, at Mikkel skal arbejde hårdt, men det tager han i stiv arm. Han er lavet af et ganske særligt stof, og han skal nok klare skridtet op på et højere niveau, præcis som han klarede overgangen fra U19 til Superliga.

Mikkel Kaufmann skal også tørne ud for AaB i den kommende halvsæson, og her indgår han på lige fod med sine holdkammerater. Det er slet ikke et tema at bænke angriberen og satse mere på spillere, der har en fremtid i Aalborg.

- Det vil slet ikke give mening. Vi skal vinde fodboldkampe i foråret, og vi tager ikke hensyn til, hvem der er på vej væk, og hvem der ikke er. Og Mikkel er slet ikke typen, der kunne finde på at geare ned, selv om han har fået et stort skifte på plads. Mikkel er nu en spiller med et stort prisskilt klistret på sig, og det vil han gerne vise, at han kan bære, lyder det fra Bælum. 

Nu skal I vel have en afløser?

Læs også:Mikkel Kaufmann om skifte: Havde ikke tænkt tanken for få dage siden

- Vi har altid et skyggehold klar til alle positioner, og der er naturligvis også emner i angrebet, men vi tager det stille og roligt. Der bliver ingen hu-hej køb.

Ændrer det her planerne for den sidste uge af transfervinduet?

- Nej, slutter Thomas Bælum, der kan glæde sig over en indbringende start på 2020. 

Læs også:AaB slår fast: Lucas Andersen bliver ikke solgt

Læs også:Avis: FCK er klar til at gøre AaB'er til en af de dyreste internt i Danmark

Læs også:Evigt uheldig Silkeborg-spiller tilbage på skadeslisten

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020