• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: AaB - AC Horsens

Foto: Getty Images

AC Horsens har ikke vundet i de seneste seks udekampe i Superligaen men møder et AaB-hold, der har topscoreren skadet. Hvem vinder søndag i Aalborg?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Max
Hashtag: #aabach #sldk

Holdnyt:
AaB: 
AaB har brugt pausen på grund af EM-kvalifikationens afgørende runder på blandt andet en træningskamp mod HSV, der blev tabt med 1-0. Ikke noget, der sikkert har hjulpet på selvtilliden i den nordjyske klub, der slider på flere områder. 

De to seneste Superliga-kampe har blot kastet et point af sig, og det hjælper ikke, at topscorer og første-angriber Mikkel Kaufmann i landsholds-tjenesten med U-19-landsholdet røg ud med et beskadiget ledbånd i knæet og nu er ude på ubestemt tid. Angriber Tom van Weert har været uden siden september, hvor han udgik i niende spillerunde med en slem hovedskade.

Hollænderen fik de sidste 18 minutter mod HSV og er med i truppen, men han formentlig næppe klar til en plads fra start mod AC Horsens, hvilket må give træner Jacob Friis hovedbrud i forhold til opstillingen.

AC Horsens:
AC Horsens  hev inden landskamps-pausen en uhyre vigtig hjemmesejr hjem over bundholdet fra Silkeborg, hvilket skød klubben på solid afstand fra sidstepladsen og også skabte et hul ned til Hobro IK og Esbjerg fB. 

Der er seks point op til top 6, men i første omgang handler det nok om, at at holde øje med holdene, der er placeret lavere i tabellen.

Målmand Michael Lansing sad ude med karantæne mod Silkeborg, hvilket Matej Delac benyttede til at spille en brandkamp mod AC Horsens. Lansing har i denne sæson vundet tjansen som førstekeeper, og mon ikke, at Delaj trods sin stærke kamp senest, igen må tage plads blandt reserverne.

Anfører Hallur Hansson har siddet ude i de seneste fem kampe med en brækket hånd, men har nu fået konstrueret en skinne, der i princippet gør ham klar til kamp. Dog er det mere end tvivlsomt, om det bliver fra start, da kampformen naturligvis ikke kan være i top. 

Karantæner:
AaB: Ingen
AC Horsens: Ingen

Læs også:Lillebror Sanneh forlader AaB uden kontrakt

Bud på startopstillinger
AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Thelander, Ahlmann - Fossum, Christensen, Olsen - Kusk, Andersen, Børsting

AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Okosun, Jacobsen, Thorsen - Frantsen, Pohl

Profilen:
Kasper Kusk har haft spillet sig selv af holdet i AaB, da indstillingen og præstationerne ikke har været på toppen. Med Kaufmann ude og Van Weert formentlig ikke klar fra start, ligner det, at Kasper Kusk kan være med fra start for bare anden gang i de seneste seks kampe. 
Den tidligere nok så skarpe offensiv har leveret to scoringer og fire assist i sæsonen - senest en af hver i spillerunde 14, hvor SønderjyskE blev besejret i Haderslev. 

Vidste du, at..:
Lucas Andersen og Patrick Olsen scorede begge to gange, da AaB i seneste møde med AC Horsens vandt med hele 5-0 i denne sæson. 

Dom:
AaB slider med at få bidt sig fast i top 6-kampløbet, men AC Horsens har det svært på udebane, hvor de seneste seks kamp kun har kastet to point af sig. Nok er AaB ramt i offensiven, men hjemmeholdet bør alligevel stå  som favorit til at nedlægge AC Horsens-holdet. AaB vinder igen over "Den gule fare" - denne gang med 2-0. 

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Horsens indrømmer: De her tre spillere følger vi

Læs også:AaB tabte tysk testkamp - men to spillere gjorde comeback

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus