• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - AaB

Et skadesplaget Brøndby-mandskab får besøg af AaB, der kommer med en storsejr i bagagen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion 
Dommer: Jens Maae
På TV: 3+
Hashtag: #bifaab #sldk 

Holdnyt:
Brøndby IF:
Niels Frederiksens er en presset mand. Ikke på grund af resultaterne, der indtil videre har været godkendte i Superligaen og bragt Brøndby på tredjepladsen. Nej, cheftræneren er presset på sit mandskab.

Joel Kabongo har været skadet i et stykke tid, og senest er Lasse Vigen, Mikael Uhre og Simon Tibbling føjet til skadeslisten. Værst ser det ud med Tibbling, der har brækket foden og må sidde udenfor i godt tre måneder.

Niels Frederiksen råder heller ikke over Hany Mukhtar mod AaB. På Instagram kan man se, at tyskeren hygger sig i Berlin, men ikke desto mindre har Brøndby meldt ud, at han grundet sygdom først er klar til AGF-kampen i syvende runde. 

Heller ikke Hjörtur Hermannsson er med mod AaB - den islandske midtstopper ragede et rødt kort til sig i seneste kamp mod Hobro IK. Dermed kommer Brøndbys centrale forsvar til at bestå af Paulus Arajuuri og unge Anton Skipper.

Brøndby varmer op til AaB-kampen med et opgør ude mod SC Braga torsdag aften.

AaB:
I en tæt Superliga hører det til sjældenhederne, at en kamp er afgjort allerede ved pausen, men det var AaB's hjemmekamp mod Esbjerg fB i seneste runde. Det nordjyske hjemmehold førte 4-0 ved pausen, og det blev kampens slutresultat.

Dermed er AaB kommet fint med igen efter det smertefulde nederlag til oprykkerne fra Lyngby i premieren. Det store spørgsmål om AaB er, hvorvidt det er muligt at spare sig til succes? Efter fem runder er AaB lige akkurat med i det forjættede top seks.

Den hollandske angriber Tom van Weert er ude på ubestemt tid efter en hjernerystelse, og i hans fravær hviler en masse ansvar på skuldrene af unge Mikke Kaufmann. Han har indtil videre løftet det flot.

Transferugen i Aalborg har budt på et farvel til midtbanespilleren Robert Kakeeto, der er blevet udlejet til en finsk klub frem til november, og et goddag til Iver Fossum, der kommer til fra Hannover 96. 

Karantæner:
Brøndby IF: Hermannsson
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Skipper, Jung - Fisker, Radosevic, Kaiser - Hedlund, Wilczek, Lindstrøm

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Kristensen - Børsting, Olsen, Andersen - Kusk, Kaufmann, Klitten

Profilen:
Han har spillet 136 Superliga-kampe for AaB, og alligevel sidder man lidt med en følelse af, at Frederik Børsting aldrig rigtig har fået et gennembrud. Nu er han blevet 24 år, og det skal til at være. Mod Esbjerg i seneste runde spillede Frederik Børsting sin bedste kamp i en evighed og forlod banen med både et mål og en assist. Nu skal han følge op med en god kamp på Brøndby Stadion.

Vidste du, at..
Anthony Jung har leveret fint i denne sæson, og den tyske Brøndby-back har også fået en del at øve sig på. 400 afleveringer har Anthony Jung slået i de første fem kampe, og det er flest af alle i Superligaen. Af de 400 afleveringer har 90,3 procent ramt en medspiller.

Dom:
Brøndby har tabt to hjemmekampe i træk, hvis man tæller Europa League-kampen mod SC Braga med, og søndag taber de blå-gule nummer tre. Niels Frederiksens mandskab er plaget af skader og har en lang rejse og midtugekamp i benene, og det bør AaB kunne udnytte. Det er i hvert fald sjældent, at man som udehold har så gode forudsætninger til en kamp på Brøndby Stadion. AaB vinder 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus