• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: FC Nordsjælland - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Sæsonens første "El Plastico" står for døren i Farum, når FC Nordsjælland tager imod Silkeborg. Får Silkeborg point for første gang i sæsonen?

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag 11. august kl. 12.00
Spillested: Right To Dream Park, Farum
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt 
På TV: TV3 Max
Hashtag: #obrfc #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:

En ellers flyvende sæsonstart blev midlertidigt bremset da FC Nordsjælland tabte til Randers FC i seneste spillerunde, men Flemming Pedersen kan stadig se tilbage på en fornuftig sæsonstart rent resultatmæssigt. Nu venter en hjemmekamp mod Silkeborg, hvor FC Nordsjælland er favorit, men den slags skal også kunne håndteres af den unge flok fra Farum.

Selvom truppen er ung, er Flemming Pedersen ikke bange for at benytte sig af de uerfarne spillere, og dermed er der mange kort på hånden for træneren, der heller ikke skal bekymre sig over karantæner.

Derfor kan det være svært at forudsige en startopstilling, hvor Mikkel Ryggaard, Mohamed Kudus, Mikkel Damsgaard og Clinton Antwi bare er nogle af de spillere, der kæmper om en af de forreste pladser i startelveren.

FCN har i ugens løb forstærket sig med Mads Døhr Thychosen fra FC Midtjylland, og han kan muligvis allerede debutere mod Silkeborg IF.

Silkeborg IF:
Fire kampe inde i sæsonen er Silkeborg stadig uden point, og det må trods alt give lidt uro omkring klubben fra Søhøjlandet. Nøglekampen mod det formodede bundhold fra Hobro blev tabt, og nu venter en vanskelig udekamp mod FC Nordsjælland.

Kent Nielsens mandskab har været plaget af skader til profiler som Magnus Mattsson og Gustav Dahl, så truppen er både ramt på selvtilliden og på mandskabet.

Dog kan Silkeborg-folket glæde sig over, at man i sidste uge fik tilgang af hollænderen Milan Massop, men også her er der ærgerlige nyheder. Han sidder nemlig også ude med lidt skadesproblemer efter at være blevet undersøgt fredag. Rutinerede Dennis Flinta er også ude med en mindre skade.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3) :Larsen – Aaquist, Hansen, Yttergård Jenssen, Rasmussen – Francis, Steen Christensen, Kofod Andersen – Atanga, Kudus, Sadiq

Silkeborg IF (4-4-2): Hedvall – Crone, Jakobsen, Alves Ibsen, Møller – Vallys, Lesniak, Madsen, Kaalund – Schwartz, Maholli

Profilen:
Ronnie Schwartz var den helt store profil for Silkeborg i sidste sæson, men indtil videre har han kun scoret et enkelt mål i fire kampe i denne sæson. Schwartz er en af de spillere, der har en nøglerolle i Silkeborg, og en scoring fra ham vil have stor betydning for midtjyderne. 

Vidste du, at…:
Det er sæsonens to yngste mandskaber, der mødes i Farum. Med en gennemsnitsalder på 22 år og 169 kampe har FC Nordsjælland haft den yngste startopstilling i denne sæson, mens Silkeborg ligger på en andenplads på listen. Kent Nielsens mandskab har haft en gennemsnitsalder i startopstillingen på 24 år og 136 dage.

Dom:
I sæsonens første ”El Plastico” er der udsigt til en spændende kamp mellem Superligaens eneste klubber, der afvikler deres kampe på kunstigt underlag. FC Nordsjælland må anses som klar favorit, når man tager Silkeborgs dårlige sæsonstart i betragtning, og Farum-klubben er på eget græs da også en trussel for de fleste hold. Selvom Silkeborg må kunne vende kajakken på et tidspunkt, ligner det altså en hjemmesejr, og vi byder derfor på 2-0 til FC Nordsjælland.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus