• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - AGF

Foto: Getty Images

Klubberne fra landets anden- og tredjestørste byer mødes i en direkte duel om fjerdepladsen. Hvem trækker det længste strå?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obagf #sldk

Holdnyt:
OB:
Det var ved at være lang tid, siden OB havde scoret. Dels over 300 spilleminutter, dels over en måned. Men mandag aften kom holdet på tavlen tre gange og spillede sig dermed tilbage i top 6.

Man kunne indvende, at det var på en billig baggrund, da Silkeborg IF er det hold, der med afstand lukker flest mål ind, men omvendt havde det også været skidt, hvis OB ikke havde scoret mod bundproppen.

Nu kom Bashkim Kadrii i den grad i gang. Angriberen lagde op til Oliver Lunds føringsmål og scorede selv to efterfølgende. Det var hans første scoringer siden tredje runde, og det kan vise sig at være vigtigt for OB, hvis det betyder, at han begynder at score mere regelmæssigt.

OB er stadig uden Ryan Johnson Laursen, og så er Kingsley Madu også ude af opgøret. Ellers skulle cheftræner Jakob Michelsen have en komplet trup at vælge fra.

AGF:
Inden AGF mødte AaB i seneste runde, kunne man diskutere, hvilket af de to hold der var mest formstærkt. Det kan der ikke være to meninger om, efter AGF vandt 3-0. Det er vel kun topholdet FC Midtjylland, der er bedre kørende i øjeblikket.

AGF har vundet de seneste fire og ikke lukket mål ind i de seneste fem. Undervejs i den stime har det både mødt Brøndby IF og altså AaB, så holdet har ikke bare kørt hen over bundhold. Nu venter så en ny vanskelig styrkeprøve på udebane.

Særligt Mustapha Bundu har imponeret på det seneste, hvor han har været direkte involveret i syv scoringer i de fire seneste opgør. I den anden ende fortjener anfører Niklas Backman også at blive nævnt igen, da AGF ikke har indkasseret et eneste mål i fem kampe med ham på banen i denne sæson.

Nicklas Helenius og William Eskelinen er stadig ude med en skade. De sidder formentlig også ude, når AGF besøger Fyn fredag aften.

Karantæne:
OB: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen – Leeuwin, Tverskov, Lund – Lund, Opondo, Drachmann, Kløve, Barrett Laursen – Kadrii, Svendsen

AGF (4-3-3): Jovanovic – Munksgaard, Tingager, Backman, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

Profilen:
Patrick Mortensen scorede 9 mål i 12 kampe i foråret for AGF og var dermed den topangriber, holdet havde manglet. Målene er dog ikke kommet i lige så lind en strøm efter sommerferien. Mortensen har scoret én gang og leder stadig efter forårets form.

Vidste du, at..:
OB og AGF er to af dansk fodbolds store traditionsklubber og har derfor en lang række indbyrdes opgør bag sig. OB har vundet 65 af de 151 kampe mod AGF, der har vundet 55. De resterende 31 er endt uafgjort.

Dom:
Holdene ligge a point med hinanden på en delt fjerdeplads og har begge Brøndby IF på tredjepladsen inden for rækkevidde. Der er dog også kun ét point ned til FC Nordsjælland uden for top 6.

Så fredagskampen bliver vigtig i de to store provinsklubbers bestræbelser på at nå det forjættede land. Det bliver dog AGF, der med en 2-1-sejr, kommer bedst ud af duellen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020