• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Randers FC - Hobro IK

Optakt: Randers FC - Hobro IK
Foto: Getty Images

Det ene hold hænger fast i bunden, det andet i top 6. Der er meget på spil, men i hver sin ende af banen, når Hobro IK gæster Randers søndag eftermiddag.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfchob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Når man lige remser tingenes tilstand op, er det nedslående læsning for Randers-folket: Holdet ligger sidst i Superligaen, klubben er lige nu på sin tredje cheftræner denne sæson, en midlertidig løsning, sportsdirektøren har sagt op, og forårspremieren mod FC København endte med et 1-5-nederlag.

Normalt ville Randers ligne en kommende nedrykker, men Superligaens format betyder, at holdet sådan set bare skal sørge for at spille fire gode kampe i maj, hvis playoffopgørene kommer. Derfor er der, trods den tunge situation, ingen grund til panik i Kronjylland.

Der var da også enkelte lyspunkter at fokusere på i det store nederlag til FCK i lørdags. Eksempelvis at holdet i store perioder var fint med, og at det lige så godt kunne have blevet en Randers-føring i første minut.

Der venter dog alligevel vikarierende cheftræner Rasmus Bertelsen en opgave med at løfte de nederlagsvente Randers-spillere i ugens løb. Bertelsen kan dog glæde sig over at få Bashkim Kadrii, der ikke måtte spille mod FCK, fordi han er udlejet fra selv samme, tilbage mod Hobro.

Kevin Conboy og Andreas Bruhn sad over med skader i første forårsrunde og var heller ikke med i reservekampen mod SønderjyskE, og de er heller ikke blevet klar til eftermiddagens opgør. Samtidig er hverken Lucas Haren, Mikkel Boman, Tobias Damsgaard eller Jannik Skov Hansen blevet deres skader kvit.

Hobro IK:
Hvis man tillader sig at strække stimen hen over vinterferien, har Hobro kun vundet én af sine seneste syv kampe. Og blot to i 12. Efter den flotte start på sæsonen fes luften en smule ud af ballonen i slutningen af efteråret, og holdet har en vigtig opgave foran sig med at blæse den op igen.

Forårspremieren endte med et 0-1-nederlag hjemme til AGF, og Hobro holder nu kun fast i sin top 6-placering som følge af en bedste målscore end AC Horsens. Ikke at top 6 er noget succeskriterium for holdet, som trods alt stadig er oprykkere, men selv de beskedne himmerlændinge vil hellere end gerne med i det fine selskab, når ligaen deler sig efter 26 runder.

I sidste runde fik Wilfried Domoraud comeback efter næsten et års skadespause, da han erstattede Quincy Antipas undervejs. Duellen om at blive makker til Pål Alexander Kirkevold er angiveligt ganske tæt, og den franske offensivspiller kan godt tænkes at få chancen fra start inden længe.

I forsvaret har Yaw Amankwah karantæne, og det kan betyde en rokade. Anfører Mads Justesen er klar igen, men løsningen kan også være at rykke Frans Dhia Putros ind i det centrale forsvar og bruge Jesper Bøge på backen. Putros spillede i midterforsvaret i det meste af efteråret for FC Fredericia.

Thomas Thomasberg har inkluderet nyerhvervede Alexander Baun i truppen mod Randers, og den tidligere Skive-spiller kan dermed få debut i lokalkampen. 

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Hobro IK: Yaw Amankwah

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Halldorsson – Thomsen, Enghardt, Agesen, Marxen – Kallsøe, Poulsen, Kauko, Lobjanidze – Mølvadgaard, Kadrii
Hobro IK (4-4-2): Rask – Bøge, Putros, Minor, Kopplin – Mikkelsen, Brix-Damborg, Hammershøy-Mistrati, Olsen – Kirkevold, Antipas

Profilen:
Pål Kirkevold er en usædvanligt vigtig mand for Hobro IK. I de ni kampe, hvor han ikke har scoret, har holdet vundet to, spillet to uafgjort og tabt fem. Der er desuden kun syv målscorere i truppen, hvoraf de tre blot har scoret én gang i denne sæson. Ingen andre hold har fordelt deres mål på færre spillere (FC Helsingør på lige så få), så Hobro har brug for, at Kirkevold bliver til mål-Pål igen.

Vidste du, at..:
Thomas Thomasberg, der var first team coach i Randers FC, inden han blev cheftræner i Hobro, har en fin statistik mod sin gamle klub. Otte gange har hans hold mødt Randers, fire gange har de vundet, to har de tabt, og to er endt uden vinder.

Dom:
Det er to hold, der har brug for tre point, men med hver sit udgangspunkt. Randers kæmper en dødskamp i bunden, mens Hobro stadig har det yderste mandat i det forjættede land, som top 6 er. Der er dog en grund til, at de ligger hver deres sted i tabellen, og Hobro har set noget mere robuste ud i sæsonen.

Vi tror på, at Thomasberg og co. kommer tilbage på sporet søndag eftermiddag og vinder 1-2 over Randers FC.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus