Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland
2017-02-18 12:00

Silkeborg IF leger med tanken om top seks, mens AC Horsens er tæt på top seks. En afgørende kamp, der kan få betydning for slutspillet i både toppen og bunden.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Mascot Park, Silkeborg
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: TV3 Sport 2
Hashtag: #sifach #sldk

Få tipsbladet.dks spilforslag til Superliga-runden - klik her

Holdnyt:

Silkeborg IF:
Truppen er lidt tynd i Silkeborg, hvor manager Peter Sørensen har brugt ferien og januar på at sige farvel til spillere som Martin Thomsen, Niels Bisp, Kristian Fæste, Emil Lyng, Nicolaj Køhlert og Marcus Solberg, og ind er kommet den amerikanske kantspiller Rubio Rubin.

Men det er formentlig, som manageren ønsker sig. Forlængelser med Sammy Skytte og Robert Skov bragte glæde i Søhøjlandet, hvor der også hviler pres på talenter som Jeppe Okkels, der meget vel kan få spilletid i foråret.

Klubben har masser af grund til optimisme, for alle fire træningskampe blev vundet - over FC Midtjylland, Brabrand, Lyngby og Hobro. Og nummer 12 til 16 i truppen fik vist sig godt frem.

Andreas Albers, angriber, har stået bag Davit Skhirtladze og Nicklas Helenius i SIF's angreb, men med fire mål i testkampene virker han mere end klar, og han kan allerede få chancen mod AC Horsens. Klar virker Emil Scheel også: Han har scoret to gange i testkampene, selv om han til sommer skifter til SønderjyskE.

Der er gode argumenter for, at Andreas Albers spiller fremme sammen med Nicklas Helenius mod AC Horsens, efter han senest scorede to gange i SIF's sejr på 4-0 over Hobro. Kan Peter Sørensen se bort fra en varm angriber i Albers? 

Silkeborg får ikke Rubio Rubin med i forårspremieren - klubben skriver, at han er dømt ude af opgøret, mens Midtjyllands Avis fortæller, at det kan være en fiberskade i låret, der holder amerikaneren ude af opgøret.

Klubben ligger nummer 10 før foråret med 24 point.

AC Horsens:
Doneil Henry røg retur til West Ham efter en alvorlig knæskade, og det skabte et akut ønske om forstærkninger til det central forsvar. Det har Bo Henriksen fået. Ud over at klubben formåede at holde på salgsemnet Bubacarr Sanneh, blev Martin Albrechtsen hentet i Brøndby IF og Elfar Freyr Helgason lejet. Klubben styrkede også målmandspositionen, hvor Steve Clark kom ind og tager kampen op med Nicklas Dannevang.

Forstærkningerne til bagkæden betyder, at anfører Mathias Nielsen kan skubbes op på midtbanen, hvor han er bedst, og hvor han har gjort det godt for en klub, der lever af hårdt arbejde og fight.

Opstarten har budt på testsejre over Middelfart og Seongnam, mens det er blevet til uafgjort mod Randers og nederlag til Esbjerg, SønderjyskE og CSKA Moskva. Det har set en smule skrøbeligt ud defensivt, hvor der er gået 11 mål ind i seks testkampe.

Til opgøret er der tvivl om Kim Aabech og Conor O'Brien, der begge døjer med nogle problemer. De kan dog begge ende med at blive klar til opgøret mod Silkeborg.

Horsens ligger før forårssæsonen nummer syv i Superligaen med 27 point.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Dahl - Skov, Moro, Skytte, Skhirtladze - Helenius, Albers

AC Horsens (4-4-2): Clark - Nymann, Albrechtsen, Sanneh, Møller - Kryger, O'Brien, Nielsen, Hansson - Finnbogason, Bjerregaard

Profilen:
Martin Albrechtsen er en rutineret ræv, der trods en alder på 36 år fortsat har stor styrke i duelspillet og er brølstærk. Forsvarsspilleren har tabt hurtighed, og han er fortsat ikke så gode venner med bolden, men i Horsens-stilen, hvor bagkæden ofte står dybt, er det nemt at se Albrechtsen spille på et højt niveau.

Vidste du, at..:
Silkeborg IF lå sidst i Superligaen efter syv kampe, hvor det blot var blevet til to point. Siden har klubben været svær at slå: SIF har blot tabt to af de seneste 14 kampe i Superligaen.

Dom:
Det bliver et interessant opgør, hvor Silkeborg IF på grund af hjemmebanen og de gode resultater i testkampene er en smal favorit til kampen. Nøglen bliver, om offensiven kan slå hul på et stærk og hårdtarbejdende Horsens-forsvar, og så skal det blive interessant at se, om Horsens omvendt kan få held til at udnytte dødbolde og omstillinger.

Det kan sagtens ende med at blive et opgør, hvor begge hold får lidt succes, for det er trods alt to jævnbyrdige mandskaber. Derfor kan det også blive et opgør, der ender med en pointdeling. Vi tror på 1-1 i Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO