• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: SønderjyskE - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Begge hold ligger midt i tabellen og kan både række ud efter tredjepladsen og frygte tiendepladsen. Det tyder på endnu et tæt opgør mellem SønderjyskE og FC Nordsjælland.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Max
Hashtag: #sjefcn #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Måske var de i Sønderjylland trætte af, at landskampspausen kom, da den gjorde. For holdet var i fin form op til, og det er ikke til at sige, hvad to ugers pause gør ved den rytme.

SønderjyskE har kun tabt én af de seneste otte kampe, og i de to seneste slog holdet Brøndby IF og Esbjerg fB. Der er dog det aberdabei, at fem af de otte kampe er endnu uafgjort. Så selv om SønderjyskE har været svære at slå, har holdet også haft svært ved at vinde. I hvert fald indtil de to foregående runder.

Kampen mod FC Nordsjælland er vigtig, fordi de to hold ligger side om side i tabellen: SønderjyskE på syvendepladsen, FCN på ottendepladsen. Derfor kan der ligge en top 6-placering og vente for sejrherren. Og i øvrigt nogle flere tv-millioner. Læs mere om uddelingen af tv-penge, og hvad forskellene på de enkelte placeringer betyder, her.

Anfører Marc Pedersen og Teit Jacobsen sidder ude i hele efteråret med korsbåndsskader, men Eggert Jonsson er kommet sig over sin skade og er med igen. Han har misset de to seneste runder.

FC Nordsjælland:
Det er blevet nævnt før på denne side, men vi nævner det gerne igen, for det er en relevant pointe: FC Nordsjælland har ikke lavet det samme resultat to kampe i streg i denne sæson. Hverken sejr, nederlag eller uafgjort.

Det siger noget om, hvor ustabilt holdet præsterer. Hvilket, vil de nok sige i Farum, ikke er så mærkeligt, når de bruger så mange unge spillere.

Senest spillede FCN 1-1 mod lokalrivalerne Lyngby BK før landskampspausen, før det tabte holdet til AGF, og før det vandt det over AaB. Så måske svinger pendulet tilbage igen, og tiden er kommet til en ny sejr.

Det vil, som nævnt ovenfor, være et givtigt tidspunkt at hente en ny sejr, for det er tæt i midten af Superligaen. FC Nordsjælland – og SønderjyskE for den sags skyld – kan ligge alt mellem nummer tre og nummer ti efter denne runde.

Mens de sønderjyske gæster døjer med et par skader, kan cheftræner Flemming Pedersen vælge fra en skades- og karantænefri trup.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz – Bah, Luijckx, Banggaard, Gartenmann – ”Greko” Jakobsen, Albæk, Rojas – Hassan, Lieder, Absalonsen

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen – Thychosen, Hansen, Jenssen, Rasmussen – Damsgaard, Kofod Andersen, Kudus – Sadiq, Rygaard, Atanga

Profilen:
Stefan Gartenmann kan spille på alle tre positioner i bagkæden, og på det seneste har han etableret sig som SønderjyskE’s foretrukne venstre back, selv om han er højrebenet. Her giver han Glen Riddersholm defensiv soliditet og stærk fysik. Begge dele kan komme ham og hans hold til gode mod FC Nordsjælland.

Vidste du, at..:
Det plejer at blive målrigt, når SønderjyskE og FC Nordsjælland mødes. I holdenes ti seneste indbyrdes kampe er der blevet scoret 3,6 mål i gennemsnit. Det er et stykke over ligasnittet på 2,7 i denne sæson.

Dom:
Superliga-tabellen fortæller os, at holdene er nogenlunde lige gode, og det samme bekræfter den nylige historie. De seneste fire år har SønderjyskE vundet fire, FCN vundet fire, og to opgør er endnu uafgjort.

Denne gang går det lyseblå hjemmehold ind til kampen med mest medvind, og det kommer til at bære det frem til sejr. SønderjyskE vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus