• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Pres på i top tre-jagtende Brøndby: Sådan skal det være i en stor klub

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubben Brøndby ligger nummer fire før foråret i dansk fodbolds bedste række, men klubben har som sportslig målsætning at komme i top tre. Det kan også lade sige gøre, lyder det fra Simon Hedlund. Her er det Brøndby-profilens dom.

Af Kenneth Jensen

De er nummer fire i Superligaen fire point efter AGF på tredjepladsen, men vinterpausen er brugt til at sige farvel til tre af truppens bedste spillere. Topscorer Kamil Wilczek er i Tyrkiet. Midtbanespiller Dominik Kaiser er tilbage i Tyskland. Og offensivspiller Hany Mukhtar er skiftet til USA.

Det er altså nye tider, og unge spillere skal tage over for de rutinerede folk. Samtidig er det Brøndbys sportslige målsætning, at man skal have medaljer.

Der er med andre ord pres på før foråret i dansk fodbolds bedste række, og det har vi taget en snak med svenske Simon Hedlund om til Brøndby-profilens dom.

Hvordan i alverden skal I erstatte tre så markante profiler?

- Vi har mange unge spillere, og det er rigtigt fint, at de nu får chancen for at vise sig frem. Anis (Ben Slimane, red.), som er kommet ind i førsteholdstruppen, har gjort det rigtig, rigtig godt. Både i træning og i de kampe, han har spillet. Så må vi se, om han får chancen på søndag eller ej. Hvis han ikke får den, skal han bare klø på og vise i løbet af sæsonen, at han er en dygtig spiller. Det er super fedt, at han er kommet ind og har taget fat og vist, at han vil det.

Læs også:Chance-helten: Derfor er Superliga-talentet millioner værd

- Morten (Frendrup) har fortsat og vist, at han udvikler sig hele tiden. Og bliver bedre og bedre. Vi er et ungt hold, og de unge skal forstå, at de nu er på vej mod at blive rutinerede, og vi ældre skal hjælpe dem på vej. Er der noget, skal de vide, at vi er der for dem. De ved også, at det er et hårdt pres at spille i Brøndby. Det er et stort hold i Skandinavien og Danmark.

Der er jo et stort pres, når man skal ende i top tre. Hvad tænker du - er det overhovedet realistisk?

- Ja, absolut. Når man spiller her i Brøndby, som er en stor klub i Skandinavien og Danmark, skal der være pres, og kan man ikke klare det, skal man ikke være i Brøndby. De unge skal vide, at langt senere i karrieren vil der altid være pres på. At blive presset nu er godt for dem, for når man skal tage næste skridt, hjælper det. Os, der allerede har været ude, ved, at der er pres. Det er vigtigt at lære, og det er noget, der er med til at gøre folk gode.

Du scorede kun tre gange i efteråret, skal du til at være mere egoistisk, nu Wilczek er væk?

- Jeg ved ikke, om jeg skal være mere egoistisk. Ser jeg en, som har en bedre chance end mig, spiller jeg bolden. Forhåbentlig kan jeg få mine chancer og lave mål. Jeg missede lidt for mange chancer sidst, så jeg håber på flere mål.

Læs også:Hermannsson og Radosevic kan være tilbage i kamptruppen mod OB

Får du en anden rolle i foråret?

- Jeg har haft en ret fri rolle i første halvår, og det, håber jeg på, kan fortsætte. Samuel (Mraz) og Kamil (Wilczek) har næsten samme spillestil, og det er bare at fortsætte. Så får vi forhåbentlig en stærk relation.

Hvad tænker du om samarbejdet med Samuel Mraz?

- Jeg tænker, at det bliver bedre og bedre for hver dag, der går. Vi har trænet meget sammen. Kamil havde jeg en stærk relation med - vi forstod hinanden - så nu bliver det noget lidt andet. Men forhåbentligt bliver det bedre hurtigt.

Læs også:Brøndby-træner: Brugte træningskamp til at se spillere an

Læs også:Storklubber så testkamp: De holdt nok øje med Brøndby-talent

Læs også:Har været rygtet til Danmark: FCM-profils tvillingebror åbner for skifte

Superliga

Mere Superliga

Fokus