2017-07-13 19:00
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF har det sidste årti fået 1,1 point i gennemsnit, men skal bruge 1,4 for at komme i top 6, mener Glen Riddersholm. Han håber, at den stigning findes i de fem nye spillere.

Optimismen blomstrer i Århus i disse uger, hvor byens Superliga-hold har hentet den ene potentielle profil efter den anden, og hvor resultaterne i testkampene giver håb om bedre tider, når der i morgen bliver alvor. 

Målet er, at AGF skal tilbage i top 6, men det spring på fem pladser sammenlignet med sidste sæson kommer ikke af sig selv. Det kræver, at holdet øger sit pointgennemsnit med godt og vel en fjerdedel. 

Det er i hvert fald cheftræner Glen Riddersholms analyse, når han ser på de tøre tal fra de seneste ti år.

- Selvom optimismen naturligt vil spire, så er vi også ydmyge optimister, fordi vi er nødt til at sige, at rent historisk og statistisk bygger vi på et pointsnit på 1,1 de seneste ti år, AGF har været i Superliga, og der skal 1,4 til for at blive nummer seks, siger han til tipsbladet.dk.

- Så selv om vi har en stærk trup, og det ser fint ud, så skal vi altså ud at finde 0,3 point i snit per kamp, hvis vi skal indfri vores forventninger. Det kræver stenhårdt arbejde og stor fokus og ikke mindst, at tingene går vores vej. Opgaven er nu at fortsætte i det spor med den ydmyghed, vi sluttede sidste sæson af på.

Er der 0,3 point per kamp i at fortsætte det arbejde og i de spillere, I har hentet?

- Det må tiden vise. Det tror jeg selvfølgelig på. Jeg synes, at den måde, vi sluttede af på, hvor vi havde den kontinuitet, som vi ikke har været ret meget begunstiget af i sidste sæson... Der fik vi vist over for hinanden, at vi var klar til at præstere med kniven for struben. Den intensitet og mentalitet skal vi selvfølgelig tage med ind i den nye sæson. Vi har ikke opnået noget endnu, og vi skal stadig forstå, at der er et stort stykke arbejde foran os.

Vi er nu godt og vel 18 måneder inde i Glen Riddersholms virke i AGF, og han er ved at have sammensat en trup efter sit hoved. Senest har klubben fået tilgang af Pierre Kanstrup, Jakob Ankersen, Frederik Møller, Adama Guira og Tobias Sana.

Med truppen mere eller mindre på plads er cheftrænerens opgave nu klar. Den handler om at spille de nye ind på holdet.

- Der har været utrolig stor udskiftning, og nu er vi landet et sted, hvor det i hvert fald for nuværende er den stærkeste trup, jeg har arbejdet med i min tid i AGF. Det er karakterstærke spillere, som passer rigtig godt til den måde, vi gerne vil spille på. En offensiv og fremadrettet stil med fokus på også at kunne forsvare kollektivt, siger han.

- Det, synes jeg, vi nu har, og så er det op til os at få integreret de nye spillere, så hurtigt det kan lade sig gøre. Så har vi jo et kæmpe stykke arbejde foran os for at indfri forventningerne.

Riddersholm og co. kan tage første skridt på vej mod en plads i top 6, når holdet spiller åbningskamp for Superligaen fredag aften mod Horsens. Der er kickoff klokken 18.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO