• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Anders Dehn

Ronnie Schwartz vil være Superliga-topscorer: Nu er det min tur

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ronnie Schwartz skal nærmest kun kæmpe med sig selv om at blive topscorer i Superligaen, og FCM-angriberen går benhårdt efter den personlige hæder.

Af Ole Hoffskov & Anders Dehn

Ronnie Schwartz satser på at plaffe sig hele vejen til tops på Superligaens topscorerliste.

Aktuelt står FC Midtjylland-angriberen noteret for 14 scoringer, og det er tre færre end Kamil Wilczek, der dog ikke føjer yderligere til målregnskabet i denne sæson, da han som bekendt er fortid i Brøndby IF og nu spiller i tyrkisk fodbold.

AGF-angriberen Patrick Mortensen har scoret 10 mål, og han er nærmeste forfølger til Ronnie Schwartz, men umiddelbart ligger topscorertitlen lige for fødderne af Ronnie Schwartz' træfsikre inderside.

- Jeg ser chancerne som forholdsvis fornuftige. Jeg har minimum tre mål, der skal hentes, og nu spiller vi fuldt antal kampe, og jeg synes, jeg er i en position, hvor jeg har gode chancer for det, og så handler det om at få en masse spilletid og udnytte de chancer, der kommer, siger Ronnie Schwartz og tilføjer:

Læs også:20 år med "tomme tribuner": Hvem har flest og færrest kampe i Super...

- Patrick Mortensen presser også lidt på, men jeg vil da gøre alt for, at den lander hos mig. 

FC Midtjylland-angriberen blev topscorer i NordicBet Ligaen i sidste sæson med 25 mål for Silkeborg IF, og nu har han altså chancen for at gentage succesen på øverste niveau i dansk fodbold.

Og det vil betyde "ekstremt meget" for angriberen.

- Som angriber handler det om at score mål. Det er en individuel titel, man kan få, og det er et bevis på, at man har gjort det godt over en hel sæson, så det ville jeg selvfølgelig være stolt og glad over. Det er måske også en enestestående chance, jeg lige nu har for at få den topscorertitel, jeg tidligere har presset lidt på for, da jeg var i Randers. I år føler jeg, det er min tur, lyder det fra "Plaffeministeren".

Læs også:46 Superliga-sommersalg: Kæmpe profiler på affyringsrampen

Han lægger ikke skjul på, at det at kunne kalde sig topscorer er en meget fornem titel at kunne smykke sig med på et individuelt plan. 

- Det er en kæmpe tilfredsstillelse. Det er et bevis på, at man har gjort det, man er sat på holdet for, nemlig at score mål. Det har været rigtig godt for mig det seneste halvandet år på den front, og inderst inde vidste jeg godt, at jeg har evnerne til at blive topscorer på både det ene og det andet niveau. Så det er ikke overraskende, men at kunne kalde sig Superliga-topscorer vil være det ypperste for en angriber, fastslår Ronnie Schwartz.

FC Midtjylland og Ronnie Schwartz møder AC Horsens på mandag - et hold, angriberen har scoret et enkelt mål mod i indeværende sæson. 

Læs også:Superliga-spørgsmål: Er FC København blevet sig selv igen?

Læs også:AC Horsens forlænger med målmand: Skal snart opereres

Læs også:Steinlein opfordrer til at man må få fans ind på stadion igen

Superliga

Mere Superliga

Fokus