• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Største fald i 10 år: FC København-aktie bløder efter CL-exit

Parken Sport & Entertainments er faldet lige over 10 procent efter nederlaget til Røde Stjerne i går aftes. Det er det største fald på én dag i 10 år.

Af Anders Dehn

Det er ikke kun sportsligt, det var tungt for FC København at ryge ud af Champions League-kvalifikationen i går. Også økonomisk kan klubben mærke forskel på gruppespil i Champions League og Europa League, som den nye målsætning er.

Allerede umiddelbart efter kampen sænkede Parken Sport & Entertainment sine forventninger til årets regnskab med 25 millioner. Her onsdag morgen står det samtidig klart, at selskabets aktier er blevet markent mindre værd.

Læs også: FCK nedjusterer forventninger med 25 millioner kroner

Ritzau skriver, at aktien er faldet med 10,5 procent, hvilket er det største fald for aktien på én dag i 10 år. Ifølge nyhedsbureauet svarer faldet til, at Parkens værdi er faldet med 123 millioner. Nu er værdien 1,06 milliarder.

Parken Sport & Entertainment består dels af FCK, dels af selve stadion med koncerter og udlejning, dels af Lalandia-kæden. Sidste år solgte man fitness dk-centrene fra.

Nogen økonomisk ruin fører nedjusteringen og kursfaldet dog næppe til. Udover at aktieværdien er er over en milliard kroner, forventer Parken et overskud for 2019 på 60-75 millioner. Såfremt FC København kvalificerer sig til Europa Leagues gruppespil.

I vejen for det står enten Riga FC eller HJK fra Helsinki. De to hold mødes i returkampen i morgen efter 1-1 i Letland i sidste uge.

Superliga

Mere Superliga

Fokus