• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Superliga-boss: Alle er skræmt til døde

Foto: Getty Images

Hos Silkeborg IF er der fuld forståelse for, hvis sponsorerne træder på bremsen i en tid uden fodbold og et samfund i økonomisk knæ..

Af Torsten Kjems Hansen

Silkeborg præsenterede i seneste uge årsregnskabet for 2019, der viste overskud på 10,3 millioner kroner, og klubben forventer et resultat på minus 5 til plus 5 millioner kroner for 2020, omend man i regnskabet tager store forbehold for den ukendte effekt af coronavirussen både nationalt og globalt.

Men på andre områder er Silkeborg IF nødt til at gøre brug af statens hjælpepakker, ligesom store dele af det øvrige erhvervsliv.

Læs også:12 fede fodboldcitater fra danske musikere: Hvor fedt er det lige?

Silkeborg IF's moderselskab ejer ejendomskomplekset Papirfabrikken på en attraktiv placering ved søerne i Silkeborg, og selskabet ejer hotellet på Papirfabrikken. Det hotel er lukket nu, fordi der selvsagt ikke er mulighed for hverken konferencer eller for internationale besøgende med lukkede grænser, og selvom det muligvis genåbner senere på foråret, slipper man ikke for et mærkbart tab, mens medarbejderne pt er sendt hjem som del af en særaftale mellem Horesta og 3F.

Huslejen fra caféer, et fitnesscenter, en biograf og fra øvrige lejere på Papirfabrikken er dækket fra statslig side, så på kort sigt er situationen med Kent Madsens ord " rigtig træls" men ikke på nogen måde truende.

Læs også:Tidligere OB-boss om Kent Nielsen-fyring: Vi så ikke hinanden i en måned

-  Det er ikke til at spå om, hvad de langsigtede effekter bliver, siger Silkeborg direktør, Kent Madsen til Tipsbladet.

- Vi håber vel alle sammen på, at vi til Sankt Hans kan se tilbage på en-to meget svære måneder og prise os lykkelige for, at verden har normaliseret sig igen.

- Men det kan også være, at der kommer mere langvarige effekter, for vi er jo alle sammen skræmt til døde og bruger ingen penge i disse uger, også selvom opfordringen egentlig er en anden, og vi gerne skal holde gang i hjulene.

- Altså, hvor mange tror du, der er ude at se på en ny sofa i dag? Det her rammer de fleste brancher i samfundet, også mange af dem, man egentlig ikke ville mene var påvirket, lyder det fra fodboldbossen.

Han er helt med på, at en del af klubbens sponsor-indtægter kan være væk eller i hvertfald skruet godt og grundigt ned.

-  Hvis der kommer en lavkonjunktur, som vi oplevede efter finanskrisen i 2008, så kommer det til at påvirke vores andre aktiviteter. Det kan også påvirke sponsorsiden, hvis det bliver et langvarigt dyk. Vi kommer jo ikke til at gå ud og sige til sponsorer, at de skal tage sig sammen og fastholde sponsoratet på samme niveau, hvis de skal fyre en masse medarbejdere. Det er oplagt, at det er lettere at skære på eksterne udgifter til for eksempel sponsorater inden for sport og kultur, siger Kent Madsen.

Sammen med resten af Superliga-klubberne håber Kent Madsen på, at afslutningen af Superligaen kan gennem føres på banen. Silkeborg IF er sidst i grundspillet efter 24 af de 26 berammede runder. 

Læs også:SIF har tjent fedt på spillersalg: Det kommer os til gode i denne tsunami

Læs også:Superliga-chef om aflyst sæson: Næsten ikke til at bære

Læs også:FCM-boss: Junior Brumado er en klassespiller

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?