• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Hvem bliver den første nedrykker?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk bager op til 35. spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Superligaen nærmer sig sin afslutning, men der er stadig en række vigtige kampe tilbage i kalenderen, og flere af dem bliver spillet i den kommende runde 35. Helt i toppen er skabet sat på plads, men ned gennem rækken er der absolut intet, der er afgjort.

Tipsbladet.dk ser nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Hvem bliver den første nedrykker?

Søndag eftermiddag ved vi, hvem der som det første hold må forlade Danmarks bedste fodboldrække. Vejle Boldklub og Hobro skal ud i en altafgørende kamp, hvor taberen må indstille sig på en sommer med en masse besparelser, uvisheder og kampe på anden klasse.

Vejle har en lille overhånd inden kampen takket være 1-0-sejren i Hobro i sidste weekend og det faktum, at holdet har fordel af hjemmebane. Men i sådan en kamp bliver nerver og det at holde dem i ro en afgørende faktor.

Vejle og Hobro har ligget i bunden stort set hele sæsonen - nu finder vi snart ud af, hvem der må sige farvel til Superligaen.

Bliver bronzekampen afgjort?

Det eneste sæt medaljer, der fortsat er spænding om i Superligaen, er dem af bronze, og også den fight kan blive afgjort i løbet af weekenden.

Hvis alt går vel for OB, kan fynboerne sikre sig tredjepladsen søndag, hvis de besejrer formsvage FC Nordsjælland, og Esbjerg samtidig taber på hjemmebane til de danske mestre fra FC København.

Omvendt kan der også blive vendt op og ned på stillingen, hvis det går lige omvendt. 

OB skal i kamp seks timer før Esbjerg, så presset kan være stort på vestjyderne, hvis fynboerne forlader Farum med tre point på kontoen.

Bryder AGF sin Randers-forbandelse?

AGF er forrygende i øjeblikket og har vundet de seneste syv kampe. Der er al mulig grund til at gå rundt med armene i vejret på Fredensvang i øjeblikket. Samtidig er der også rigtig god grund til at ryste i bukserne.

Forude venter nemlig to kampe mod Randers FC i Europa-playoff, og hvis der er en modstander, AGF ikke bryder sig om, er det de evige rivaler fra Kronjylland. Ligegyldigt hvor sløjt det har stået til i Randers, har de altid kunnet vinde over AGF.

Den seneste AGF-sejr over Randers daterer sig helt tilbage til 2015 - det er otte kampe siden. Af de kampe har Randers FC vundet de seks. 

Nu har AGF en ny mulighed for hævn, og formen er god. Bryder de forbandelsen? 

Superliga

Mere Superliga

Fokus