• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tidligere Brøndby- og Horsens-back er ligeglad: Jeg skal bare spille et sted

Gregers Arndal-Lauritzen er endelig ved at komme over tre års problemer med knæet. Og selv om han er begyndt at studere, er ambitionerne stadig store. Han er dog klar til at spille alt lige fra 2. division til Superligaen for at finde sig selv igen.

Af Anders Dehn

- Der er ikke så meget klubjagt lige nu. Jeg er faktisk lige startet på CBS.

Siden Gregers Arndal-Lauritzen forlod AC Horsens 1. juli, har han været klubløs. De fleste 21-årige fodboldspillere ville nok have brugt det mellemliggende periode på lede desperat efter en ny arbejdsgiver, men den tidligere Brøndby-back har taget en anden tilgang. Det er der dog en god grund til.

Læs også: Superliga-oprykker tester tidligere Horsens- og Brøndby-back

Han har brugt tiden på at genoptræne det knæ, der løbende har voldt ham problemer gennem tre år, og så kunne han ikke "bare gå og lave ingenting," som han siger. Men nu er knæet ved at være helt klar igen, og Gregers Arndal-Lauritzen er klar til at genoptage klubjagten.

- Inden for en måned er jeg helt sikker på, at jeg er helt klar. Jeg er absolut ikke i dårlig form, jeg er i god form, men jeg mangler den helt rette boldteknik, så jeg kan vise mig fra min bedste side, når jeg kommer ud til en klub, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også: Back ophævede kontrakten med Brøndby: Det var det rigtige at gøre

- Det er ikke sådan, at jeg skal trappe ned for at studere. Jeg har været god til at være disciplineret og læse og spille fodbold i gymnasiet, så jeg føler ikke, det er uoverskueligt for mig at have en travl hverdag. Mange andre fodboldspillere har også gjort det.

Knæproblemerne begyndte i 2016. Først holdt genoptræningen efter en meniskoperation Gregers Arndal-Lauritzen ude i ni måneder, så var han på banen i Brøndby i en, spillede så hele foråret 2018 på leje i HB Køge, inden nye komplikationer i den følgende sommer satte ham ud af spillet igen.

En ny operation ødelagde store dele af sidste sæson for Arndal-Laurizen, der spillede én pokal- og én reserveholdskamp for Brøndby i efteråret samt to reservekampe for AC Horsens i foråret.

"Jeg skal bare spille et sted"
Derfor er det noget af den lettelse, at lægernes ord og hans egen følelse i knæet peger på, at problemerne nu ligger bag ham. Så handler det "bare" om at finde en ny klub, men det kan også være svært nok, når man ikke har spillet i lang tid.

- Det er jo det, der er skidt ved at være ung og skadet. Med de mere rutinerede spillere ved klubberne, hvad personen kan. Vi unge skal vise, hvad vi kan, men det er svært, når man ikke har haft mulighed for at bevise det.

- Jeg ved ikke, hvor jeg ender henne. Den situation, jeg er i nu, er heller ikke der, hvor jeg kan være virkelig kræsen, når jeg har været så meget skadet. Jeg ved, at min krop og mit knæ er godt nok, men det kan godt være, man skal starte et sted og genopbygge sig selv, siger Gregers Arndal-Lauritzen.

- Om det skal være 2. division, 1. division eller Superliga, er jeg fuldstændig ligeglad med. Jeg skal bare spille et sted. Eventuelt et halvt eller helt år i 2. division eller 1. division, så man kan finde sig selv igen.

Den tidligere Horsens- og Brøndby-back var til en uges prøvetræning i Silkeborg IF i juni, men oprykkerne havde ikke tid til at vente på, at Gregers Arndal-Lauritzen brugte et par måneder på at finde sit gamle niveau. Hvilket er fair nok, siger han.

Nu er udfordringen, at transfervinduet er lukket, og de fleste klubber har deres trupper på plads. Men i det mindste er hans knæ fri for problemer for første gang i lang tid.

- Der var lidt interesse, men ikke noget virkelig konkret. Folk var lidt urolige for min krop, men det har jeg fået styr på. Det er det, der har stået i vejen for mig i virkelig lang tid, men den er i orden nu, så det er virkelig positivt, siger Arndal-Lauritzen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus