Højdramatisk pokaldrama: AaB sled sig videre mod Viborg
2016-02-25 15:10

AaB er nummer to i Superligaen før forårssæsonen, og selv om det giver forhåbninger, når der kigges på tabellen, er der fortsat mange kampe igen, forklarer unge Oliver Abildgaard.

Allerede fredag er der igen dansk topfodbold på menuen, når OB hjemme tager imod AGF. Rundens store kamp bliver dog mandag aften, hvor de danske mestre FC Midjtylland tager imod AaB. Nummer tre mod nummer to i tabellen, og der er meget på spil.

Lige nu er FC København favoritter til at tage mesterskabet, men reelt er det en mesterskabskamp mellem tre klubber. Og kampen mandag kan blive afgørende for, hvem der står som den stærkeste udfordrer til FC København. Og det kan måske blive AaB.

- Det er svært ikke at få store forhåbninger, når du kigger på tabellen. Den lyver jo aldrig, men den fortæller også, at der altså er mange kampe igen, og tingene kan gå hurtigt i Superligaen. På papiret har FCK, FC Midtjylland og Brøndby vel alle bedre forudsætninger for at ligge i toppen, siger Oliver Abildgaard fra AaB til tipsbladet.dk og forklarer:

- Der resterer fortsat halvdelen af sæsonen, og selv om det lyder klichéagtigt, tager vi en kamp ad gangen. Det er sådan, vi arbejder bedst. Vi går et spændende forår i møde, og så må vi se, hvor vi ender. Vi går da efter at slutte højt så muligt, siger han.

Netop kampen mod FC Midtjylland bliver enormt interessant at se, fordi hjemmeholdet kommer fra en sejr på 2-1 over Manchester United, mens AaB i opstarten har hamret mål ind på stribe. 24 gange i otte kampe har klubben scoret, mens det er blevet til syv sejre og en uafgjort.

- Vi spiller virkelig underholdende fodbold for tiden, og vi har god selvtillid på tingene. Det er, som om det går op i en højere enhed, og forhåbentlig fortsætter vi med at score mange mål.

- Jeg synes, vi har skabt chancer gennem hele sæsonen, men vi havde svært ved at score på den i starten af sæsonen. Det har vi ikke nu, og det hjælper jo, når holdet scorer to til tre mål i kampene. Vi har mange forskellige, der kan score.

- Det tager noget pres fra den enkelte spiller, at der er mange, der kan score. Og det gør det svært for modstanderne. De skal have fokus på flere, siger Oliver Abildgaard, der har roser til overs for Nicolaj Thomsen, der 'kun' scorede to gange i efteråret.

- Han er måske den vigtigste. Han er i hvert fald altid den, der har næstsidste eller tredjesidste fod på, og det er jo lige så vigtigt som ham, der sparker den ind. 

Og selv om AaB's akilleshæl har været defensiven, så Oliver Abildgaard forbedringer i forsvaret, der lukkede godt med mål ind i januar og starten af februar.

- Til sidst lukkede vi ikke så mange ind, og jeg tror i virkeligheden svaret findes i rokeringer. Vi rokerede en del i starten, og nu er vi ved at finde basen for alvor, siger han.

Oliver Abildgaard, 19 år, fik i efteråret sin debut. I den kamp startede han med at begå et straffespark, inden han selv scorede og udlignede. Han ventes ikke at starte inde mod FC Midtjylland, men holder sig klar, er der brug for ham.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO