Vendsyssel hev sejren hjem mod AaB på solidt forsvarsspil

Vendsyssel snuppede sejren i slaget om Nordjylland mod AaB med 1-0 efter i en kamp, hvor AaB ellers sad på det meste.

Der var gjort klar til kampen om Nordjylland, da Superligaens to nordligste klubber, AaB og Vendsyssel, tørnede sammen søndag aften i Aalborg. Her endte det hele med, at Vendsyssel trak sig ud som sejrsherre med en 1-0-sejr.

Som kampen udviklede sig lå det ellers ikke i kortene i første omgang, at Vendsyssel overhovedet skulle have noget at sige i kampen. Efter blot 10 minutter måtte en af klubbens største profiler i form af Opondo forlade banen med en skade, og Hjørring-klubben havde generelt problemer med at få fat i bolden.

AaB'erne sad nemlig tungt på spillet igennem hele kampen, men det var tilsyneladende ikke noget, der generede Vendsyssel-truppen særlig meget. De havde tilmed også de marginaler, der skulle til for at få AaB ned med nakken.

For efter 18 minutters spil var Søren Henriksen gået med frem fra de bagerste rækker, og så opstod der pludselig magi. Fra en meget spids vinkel på venstresiden fik han sendt en dræbende bold ind mod mål, og den kunne Rinne i AaB-målet ikke nå op til, og pladask ramte den indenfor rammen på bagerste stolpe. 1-0 til Vendsyssel.

Herefter ændrede kampbilledet sig ikke meget. AaB var spildominerende, men havde svært ved at komme til de store muligheder. Det fortsatte også efter pausen, hvor man stort set ikke så Vendsyssel med bolden på AaB's banehalvldel.

Det skete dog undervejs, hvor gæsterne kom til en stor chance, da Gouriye kom forbi Jores Okore. Pludselig stod han helt fri med Rinne i feltet, men han magtede ikke at sende en afslutning afsted, som kunne overliste Rinne.

I den anden ende var Vendsyssels målmand Nicolai Flø meget medvirkende til at holde AaB fra mål, for når de for en sjælden gangs skyld kom forbi beton-defensiven, så klarede Flø ærterne.

Resultatet betyder, at Vendsyssel nu er på 12. pladsen, mens AaB er på femtepladsen. Næste opgave for Vendsyssel er mod Sønderjyske på hjemmebane, mens AaB skal møde FC Nordsjælland.