1. division

Viborg sætter kurs mod oprykning med fjerde sejr i træk

Med en sejr over Nykøbing FC avancerede Viborg FF til førstepladsen i 1. division. FC Roskilde slog Næstved.

Viborg FF har i flere sæsoner haft ambitioner om at rykke op i Superligaen, og den jyske fodboldklub har også været tæt på.

Igen i denne sæson dufter det af noget stort for Viborg, som søndag vandt for fjerde gang i træk i 1. division.

Det blev til en udesejr på 2-1 over Nykøbing FC, og dermed er Viborg alene på førstepladsen med 30 point efter 14 kampe.

Rivalerne Vejle og FC Fredericia følger lige efter med 28 point efter 14 kampe. Kun rækkens nummer et rykker op i Superligaen.

Viborg har sammensat en flot vinderstime, og de seneste fire spillerunder har budt på sejre over FC Roskilde, Fremad Amager, Næstved og nu Nykøbing og en overbevisende målscore på 12-2 i de fire opgør.

I kampen mod Nykøbing bragte angriberen Jeff Mensah udeholdet foran med 1-0 efter 21 minutter.

Seks minutter senere øgede forsvarsspilleren Jacob Bonde til slutresultatet 2-0.

Nykøbing fik reduceret til 1-2 ved Sebastian Koch i midten af anden halvleg, men tættere på point kom hjemmeholdet ikke.

I bunden blev der også spillet en enkelt kamp søndag eftermiddag, da FC Roskilde tog imod Næstved.

Roskilde vandt opgøret med 4-0 på scoringer af Younes Bakiz, Kyle McLagan og to mål af Kristian Lindberg.

Næstved blev bagud 0-2 reduceret til ti spillere, da målmanden Mikkel Bruhn fik rødt kort.

Med sejren kom Roskilde lidt tættere på Næstved. På sidstepladsen har Roskilde nu 10 point efter 14 kampe, mens Næstved har 15 point efter 15 kampe på næstsidstepladsen.

De tre nederste hold rykker ud af 1. division. Nykøbing FC er placeret lige over nedrykningsstregen med 16 point efter 15 kampe.