• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mads Bye Marboe

Sen udligning sender Fredericia på førstepladsen

Foto: Getty Images

FC Fredericia fik 2-2 hjemme mod HB Køge torsdag aften på en sen scoring af og overtager dermed førstepladsen i NordicBet Ligaen.

Af Mads Bye Marboe

Viborg spillede sig tidligere på torsdagen op på førstepladsen i 1. division med en 1-3-sejr i den omdiskuterede omkamp mod Næstved, men FC Fredericia kunne tage den tilbage, da de torsdag aften fik besøg af HB Køge

HB Køge lå inden torsdagens kamp under stregen, men kom dog med en 2-1-sejr over FC Roskilde i bagagen.

HB Køge var dog også godt med allerede fra kampens indledning, og Martin Koch Helsted og Jakob Johansson var især livlige i offensiven for gæsterne. Første halvleg endte dog uden scoringer.

Læs også:Tidligere Superliga-spiller var ramt af angst og depression: Du er jo ved at dø

I anden halvleg kom der mere gang i sagerne, og Jakob Johansson prikkede bolden ind til 0-1-føring til HB Køge efter 57 minutter.

Mod slutningen pressede på mod HB Køge-målet, og målmand Kevin Ray Mendoza Hansen måtte levere flere fremragende redninger. Steven Enna havde flere af disse muligheder, og med ti minutter igen amerikaneren så passeret Mendoza.

Kristian Kirkegaard headede på mål, og Mendoza reddede, men Steven Enna sende bolden i kassen til 1-1.

Læs også:Silkeborg-målmand om bænkplads: Det har været en hård tid

Men bare få minutter senere kom HB Køge på sejrskurs igen. Tobias Christensen afsluttede, og Johansson var over returen, som han sendte i kassen til 1-2 til HB Køge. Offensivspillerens anden scoring i kampen.

I overtiden modtog Mark Gundelach sit andet gule kort for en grov tackling, og så skulle HB Køge slutte kampen med en mand mindre.

Hjemmeholdet udnyttede overtallet, og i det 95. minut lykkedes det Fredericia at snuppe det ene point, da en umarkeret Martin Mikkelsen sendte et indlæg ind til Nicolaj Ritter, der bankede bolden ind til 2-2.

Dermed sikrede Fredericia sig et vigtigt point i topstriden, der sender dem op på førstepladsen i NordicBet Ligaen, mens HB Køge akkurat kravler over stregen.

Læs også:Viborg sejrede over Næstved i dramatisk omkamp

Læs også:Medie: Esbjerg-emne besøger Færøerne - kan lande trænerjob

Læs også:Viborg-træner inden omkamp: Har ikke noget med spillerne at gøre

Superliga

Mere Superliga

Fokus