Zanka-kontrakt er et stærkt signal om FCK's transfermuskler
2016-02-22 09:47
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

- Vi er FC København, og så er der de andre. Det er underligt at snakke om i lille Danmark, men alle sidder og hepper på alle de andre, men sådan er det, siger Mathias Zanka Jørgensen, der har FCK som favorit til guldet.

Det er en på én gang anderledes og velkendt følelse, FC København går ind til den kommende forårssæson med. 
 
FC København er således nummer et i Superligaen og skal i foråret indtage rollen som den jagede i stedet for den jagende, og det er første gang siden foråret 2013, at det er tilfældet. For FCK's forsvarsprofil Mathias 'Zanka' Jørgensen er det positivt at indlede forårssæsonen som etter. 
 
- Ting kan udvikle sig hurtigt, men det er rart at ligge der, hvor man gerne vil ligge. Vi ved også, at det handler om at ramme det snit, som vi gerne vil ramme. Vi skal have omkring to point per kamp i snit. Når det kommer til de sidste par kampe i foråret, skal vi være, hvor vi vil være. Vi har rutinen til at gøre arbejdet færdigt, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen til tipsbladet.dk.
 
FCK-manager Ståle Solbakken har i vinterpausen været citeret for, at der ikke er nogen undskyldninger tilbage for ham og klubben, hvis det for tredje sæson mislykkes at blive dansk mester. Der er således både internt og eksternt pres på FC København. Det er 'Zanka' helt på det rene med. 
 
- Alle har stort pres på sig. Vi er FC København, og så er der de andre. Det er underligt at snakke om i lille Danmark, men alle sidder og hepper på alle de andre, men sådan er det. Det har vi ikke noget problem med. Det er sådan, vi er. Vi har hentet nogle spillere, og vi har nogle trænere, som gør,a t vi skal vinde hvert evig eneste år. Det har jeg ikke noget problem med, siger FCK-stopperen. 
 
Mener du, at alle andre håber, at I ikke bliver mestre?
 
- Jeg ved ikke, hvad folk håber på, men vi er fra Danmark, og her handler det altid om, at man bedre kan lide underdoggen end favoritten. Det har vi det fint nok med. Hvis vi skal være skurken, så er vi skurken. Vi har hele tiden set os selv som favoritter, og jeg tror også, at der blevet sat flest penge på os som mestre inden sæsonen. Det har vi det fint med, fastslår Mathias 'Zanka' Jørgensen. 
 
FC København spillede søndag sidst testkamp inden forårspremieren, da Rosenborg blev besejret 2-1. FCK åbner sit forår på hjemmebane mod Esbjerg på søndag klokken 16.00. 

Få de seneste tweets fra Twitter om Superligaen:

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO