Martin Davidsen

Talenterne: Tæthed i top og bund

Talenterne: Tæthed i top og bund
Illustration

Tipsbladet.dk bringer et overblik over situationen i de danske talentrækker. 

Af Martin Davidsen

Fremtiden tegner spændende for dansk fodbold, for sjældent har så mange unge danske spillere budt sig til i både ind- og udland samt på landsholdet. Men hvem bliver de næste kometer?

Tipsbladet.dk følger i denne sæson de danske ungdomsligaer, U/17 Ligaen og og U/19 Ligaen for at give et overblik over hvilke klubber og spillere, der er værd at holde øje med i de danske ungdomsrækker.

Herunder følger et overblik over de seneste kampe i ungdomsrækkerne.

Runden kort:
Efter nogle uger med mange kampe i U/17 Ligaen er vi atter klar med en opdatering af ungdomsrækkerne. Hos de yngste har der været lidt rokeringer i toppen, hvor OB og Randers nu ligger side om side efter et par fine sejre. OB vandt senest over ellers velspillende Esbjerg i en for vestjyderne endnu målrig affære, der endte med fynsk 4-3-sejr – med Jess Thorups søn Mathias blandt Esbjergs målscorere. Ellers bemærker man, at Lyngbys første sejr i sæsonen var særdeles iøjnefaldende, idet HB køge blev besejret med hele 7-1 på udebane, mens også FC Midtjylland hoder trit i toppen med syv point for tre kampe. 

I U/19 Ligaen er der ligeledes tæthed i toppen, hvor fire hold ligger med seks point efter tre kampe. Der har ikke været samme travlhed i den ældste talentliga, men man bemærker naturligvis Lyngbys 4-3-sejr over HB Køge samt topholdet FC Københavns overraskende nederlag til bundholdet Randers inden landsholdspausen. Esbjerg vandt lokalopgøret mod Haderslev og er dermed med i det brede midterfelt. Det er endnu tidligt på sæsonen, hvilket stillingen vidner om: Der er fire point fra sidstepladsen til førstepladsen. 

Hold øje med:Gustav V. Therkildsen, Lyngby 
Angriberen fra årgang 1995 scorede senest tre mål i Lyngbys 4-3-sejr over HB Køge og ligger lige nu nummer et på topscorerlisten med fem scoringer i de første tre runder af U/19 Ligaen. Den unge offensivspiller kan også begå sig på kanten, men har gjort det godt for Lyngby, hvor træner Thomas Lollike senest har fremhævet ham sammen med Oliver Gude som et par af de spillere, der har været iøjnefaldende for U/19 Ligaens tophold. 

Seneste resultater:

U/17 Ligaen, 31.august – 11. september:
Haderslev – Esbjerg 0-2
FC København – Randers 0-2
HB Køge – Lyngby 1-7
FC Midtjylland – AGF 3-1
Silkeborg – Vejle 1-1
FC Midtjylland – AaB 1-3
OB – Esbjerg 4-3
FC København – Lyngby 1-0

U/19 Ligaen, 31. august:
HB Køge – Lyngby 3-4
Brøndby – OB 1-3
SønderjyskE – Esbjerg 0-1
FC Midtjylland – AGF 2-1
FC København – Randers 1-2

Stillinger:

U/17 Ligaen

U/19 Ligaen


Overblik over U/17 Ligaens 14 hold samt U/19 Ligaens 13 hold. Stillingerne er hentet fra fra dbu.dk. Udråbstegn er sat ud for overbygninger/fusioner.

Kommende kampe:

U/17 Ligaen, 14. september:
Haderslev – Silkeborg
AGF – Vejle
OB – HB Køge
Esbjerg – FC København
Randers – Brøndby
Lyngby – AaB
FC Nordsjælland – FC Midtjylland 

U/19 Ligaen, 14. september:
Lyngby – AaB
FC Nordsjælland – FC Midtjylland
Esbjerg – FC København
Randers – Brøndby
AGF – Vejle
OB – HB Køge