• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Ken Ilsø er fri af kontrakten med FC Midtjylland, og danskeren erkender, at både han og FCM begik en fejl, da de skrev kontrakt med hinanden.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Ken Ilsø blev lanceret som en markant forstærkning, da han den 31. august blev præsenteret i FC Midtjylland efter toethalvt år i SønderjyskE. Ilsø nåede 39 Superliga-kampe i det midtjyske, inden han i vinter skiftede til Fortuna Düsseldorf på en halvårig lejekontrakt.

Den lejekontrakt blev i weekenden vekslet til en permanent aftale på to år, og det glæder den 24-årige dansker. For opholdet i FC Midtjylland blev aldrig en succés.

- Problemerne mellem mig og FCM var, at de scoutede mig forkert, og jeg havde heller ikke gjort mit hjemmearbejde godt nok. FCM ledte efter en spiller, der kunne løbe rundt om Frank Kristensen og løbe i dybden. Det passede jeg ikke ind i, og derfor har jeg ikke fået det ud af opholdet, som jeg gerne ville have.

- Jeg var for afhængig af at have en træner som Carsten Broe i SønderjyskE, der turde løbe en risiko ved at bruge mig. Allan Kuhn var ikke parat til at løbe den samme risiko, og derfor følte jeg mig aldrig spillemæssigt tilpas i FC Midtjylland. Jeg kunne simpelthen ikke genkende mig selv på banen, og derfor passede det mig perfekt, at Fortuna kom på banen i vinter, siger Ken Ilsø til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: FC Midtjylland sælger Ken Ilsø

Ken Ilsø havde det altså svært i FC Midtjylland, og han tilknyttede derfor en personlig coach, der ved at have fokus på Ilsøs mentale tilstand, skulle hjælpe ham med at blev en bedre fodboldspiller.

- Jeg havde en svær periode i vinter, hvor jeg følte, at jeg havde nogle talenter og kvaliteter, som jeg ikke havde fået frem. Derfor brugte jeg en coach, som har lært mig at arbejde med nogle mentale processer. Det har jeg så fortsat med efter skiftet til tysk fodbold. Det har været lærerigt, og jeg vil helt sikkert fortsætte med at bruge ham til at give mig nogle inputs, som jeg kan bruge henad vejen til at blive en bedre fodboldspiller, siger Ilsø.

Danskeren har nu fundet sig fodboldmæssigt til rette i Fortuna Düsseldorf, hvor træner Norbert Meier tør lade Ilsø spille den frie rolle, som han aldrig fik i FC Midtjylland.

- Jeg skal selvfølgelig også løbe dybt her, men her har jeg en træner, der forstår mig og som tør give mig nogle andre opgaver end at løbe efter en lang bold, som en fysisk stærk angriber har headet videre. Jeg har fået meget tillid fra dag ét hernede, og jeg glæder mig til at betale den tillid tilbage over de næste to sæsoner, hvor jeg tror på, at vi kan komme med op og spille med oprykningen til Bundesligaen, siger Ilsø.

Ken Ilsø har spillet 15 kampe og scoret syv mål i Fortuna Düsseldorf. Der resterer én kamp i den tyske 2. bundesliga-sæson.