• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
bulibold

bulibold: De største talenter i Bundesligaen

bulibold: De største talenter i Bundesligaen
Illustration

Af bulibold

Du kan læse flere analyser, artikler, portrætter, optakter, rundens hold og meget mere på www.bulibold.dk

Tyskland og Bundesligaen har i de seneste sæsoner spyttet det ene talent ud efter det andet. Langt de fleste kender allerede til spillere som Mario Götze, Julian Draxler, Mathias Ginter og Hakan Calhanoglu, men hvem er de næste i rækken?

Vi bringer her en top 10 over den næste generation af talentspirer i den tyske Bundesliga.

10: Kaan Ayhan (19 - Schalke 04 - defensiv midt/midterforsvar)
Vi starter listen med et af Schalkes mange unge talenter, der har slået igennem denne sæson. Kaan Ayhan har haft fart på karrieren i dette forår, hvor han først fik et par indhop på Schalkes midtbane, inden skader hos holdkammeraterne gav ham gennembruddet i det centrale forsvar, hvor han har spillet samtlige minutter i de sidste fem kampe. Fik endda 81 minutter i CL-returopgøret mod Real Madrid - imponerende for en spiller, der i efteråret spillede i Regionalliga West.

9: Jonathan Tah (18 - HSV - midterforsvar)
Den blot 18-årige Tah har fået 15 Bundesliga-kampe denne sæson, og selvom han ikke har nydt lige så stor tiltro under Mirko Slomka, er han en at holde øje med på et HSV-hold der ikke ligefrem stråler af defensiv styrke. Brød igennem allerede som 17-årig under Thorsten Fink og har været anfører for det tyske U17-landshold.

8: Niklas Süle (18 - Hoffenheim - midterforsvar)
Med fast spilletid på alle tyske ungdomlandshold fra U16 til U19 er Süle et af de mest interessante bud på en fremtidig defensiv skanse. Midterforsvaren har fået rigeligt med spilletid for Hoffenheim i indeværende sæsons (21 kampe), men kan trods udfald ikke klandres for holdets manglende evne til at holde modstanderen fra fadet. I stedet er han første mand på holdkortet i defensiven, til trods for han er omgivet af mere rutinerede kræfter.

7: Junior Malanda (19 - Wolfsburg - defensiv midt)
Blev hentet til klubben sidste sommer, men blev det samme genudlejet til Zulte-Waregem. Her imponerede han dog nok til at overbevise Wolfsburg-ledelsen om at give ham chancen i foråret. Her har han været fast mand i de seneste fem kampe og kvitteret med to scoringer og en assist. Den belgiske U21-landsholdsspiller viste også næse for mål i hjemlandet og ser ud til fremover at skulle danne par med Luiz Gustavo på den centrale midtbane.

6: Pierre-Emile Højbjerg (18 - Bayern München - midtbane)
Det store gennembrud lader stadig vente på sig, men når man træner med verdenseliten på dagsbasis og kan gøre sig fortjent til sporadiske indhop i Bayerns startellever, er man mere end godt på vej. Den danske midtbanespillers fremtid er lys, men med de fornuftige briller på, bør Højbjerg nok kigge sig om efter et lejeophold for en halv eller hel sæson i en af de andre Bundesliga-klubber i næste sæson. Et sæson med masser af spilletid vil gavne og markant øge chancerne for succes på sigt i München.

5: Julian Brandt (17 - Bayer Leverkusen - kant)
Er blevet kaldt Tysklands største talent, og der var derfor mange løftede øjenbryn, da Wolfsburg lod ham gå i vinters for sølle €350.000 for næsen af Dortmund, Bayern og Chelsea. Har startet inde de seneste kampe og scoret i begge,  fået Champions League-debut og viste på ungdomsholdene en stor evne som assistmager (bl.a. i Wolfsburgs ungdomsmesterskab). Kan gøre sig på begge kanter og mere centralt og passer dermed perfekt ind i Leverkusens offensive koncept, hvor han skal være med til at lukke hullet efter Sidney Sam.

4: Maximilian Arnold (19 - Wolfsburg - offensiv midt)
Arnold bankede allerede på for en plads i startopstillingen i slutningen af sidste sæson, men det er først i denne, at han for alvor har slået sit navn fast. Det så dog ikke sådan ud, da han blev udvist efter 32 minutter af sæsonpremieren, men da han igen fik chancen fra start i 9. spillerunde, kvitterede han med et mål og fortsatte scoringen i fire af de næste seks kampe. Har i dag etableret sig på Wolfsburg-holdet i en grad, så dét at erstatte Diego aldrig har været et problem for Wolfsburg-ledelsen.

3: Timo Werner (18 - Stuttgart - angriber)
Med en Müllersk attitude har Timo Werner slået igennem denne sæson som Stuttgarts yngste spiller nogensinde. Med arbejdsiveren og alsidigheden (helt i front eller på kanten, og dygtig med begge fødder) ligner Werner på flere måder kollegaen fra Bayern, selvom han endnu ikke har udviklet helt samme målnæse på højeste plan. I tidligere sæsoner har han dog snittet et mål per kamp på både U17- og U19-niveau, så evnerne er der bestemt. Får han chancen helt i front, så han kan udvikle sit spil kan han være det fremtidige svar på Tysklands angriberproblem.

2: Leon Goretzka (19 - Schalke 04 - midtbane)
Der var drama om frikøbsklausulen og retsligt efterspil, da Schalke hentede Goretzka i Bochum, hvor træner Neururer kaldte ham århundredets talent. Den første sæson i Schalke har været forstyrret en smule af skader, men midtbanespilleren har alligevel formået at slå sit navn fast i Schalkes talentfulde trup med 21 optrædener i ligaen og en håndfuld i Champions League. Den tidligere tyske U17-anfører har senest vist sig nyttig på både højre- og venstrekanten, og en spiller så alsidig og talentfuld er værd at holde øje med fremover - som den italienske sportsavis Gazetta dello Sport også påpegede tidligere på måneden, hvor de placerede Goretzka på en 7. plads over U20-talenter på verdensplan.

1: Max Meyer (18 - Schalke 04 - offensiv midt)
På trods af sine unge år har Meyer etableret sig som en helt central spiller på Schalke-holdet. Han er lynhurtig, har et veludviklet overblik og så meget potentiale, at han har henvist etablerede spillere som Julian Draxler og Kevin-Prince Boateng til sekundære positioner, så han selv kunne indtage rollen som 10’er hos de kongeblå. Talentet er stort nok til at Schalke-fans ikke gruer Draxlers afgang i samme omfang, og til at Özil, Götze og co. skal kigge sig over skulderen, når de vender hjem fra VM i Tyskland.

Er du enig i vurderingen, eller har vi under-, overvurderet eller overset nogen? Giv dit bud i kommentarfeltet herunder.

Du kan læse flere analyser, artikler, portrætter, optakter, rundens hold og meget mere på www.bulibold.dk

Superliga

Optakt: Lyngby BK - Brøndby IF

Der venter en ganske spændende kamp i Lyngby, hvor hjemmeholdet indtil videre har spillet stærkt. Udeholdet kommer fr...

Mere Superliga

Fokus