• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Heldet bør vende for OB – og det skal ske nu

Leder: Heldet bør vende for OB – og det skal ske nu
Foto: Getty Images

OB er efter en mildest talt skidt sæsonstart under pres - men bedre tider kan ligge lige om hjørnet

Af Troels Bager Thøgersen

OB har i denne sæson sat en ny kurs med Jakob Michelsen som cheftræner. Kent Nielsens arbejde med truppen og stilen er ikke forkastet (bortset fra Kenneth Emil Petersen, som må siges at være netop dette, forkastet), men der spilles mere direkte fodbold og indtil videre med færre af de lokale drenge, man arbejdede hårdt med under Kent Nielsen.

Det ser skidt ud i tabellen med seks point i ni kampe og en foreløbig næstsidsteplads, og et hul på syv point op til den sjetteplads, der har været en forbandelse for OB efter strukturomlægningen.

I adskillige kampe har OB domineret, for efter 90 minutter at have tabt eller spillet uafgjort, og selvom OB ikke kan bruge det til en disse lige i dette øjeblik, bør man ikke hoppe i åen uden for klubhuset endnu.

OB har haft flest afslutninger af alle hold i Superligaen og næstflest inden for rammen, kun overgået på det punkt af FC København.

Defensiven dufter endnu ikke af Top-6, og det har de dyre angribere heller ikke gjort med samlet syv scoringer på 31 kampe.

Men alene på grund af chanceskabelsen er der grund til stadig at tro, at fynboerne kan bevæge sig op i tabellen – og de gør også klogt i det, hvis ikke historien om dem som ineffektive skal hænge ved og blive selvforstærkende.

Superliga

Mere Superliga

Fokus