• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Hørsholts stop i FCK kan få konkurrenterne til at vejre morgenluft

Ud af det blå blev Anders Hørsholt sendt ud af FC København, og direktør-stoppet får på ingen måde presset på mesterklubben til at blive mindre.

Af Troels Bager Thøgersen

I slutningen af 2016 var FC Porto og Leicester City heldige med at slippe fra Parken med et point i Champions League-gruppespillet.

I Superligaen vandt FC København 27 ud af 37 kampe og tabte kun til FC Nordsjælland i marts 2016 og i Hobro i april 2016.

Og da Tipsbladet i begyndelsen af december mødtes med Anders Hørsholt til et stort interview om fremtiden i FC København, handlede det mest om FC Københavns plads i de store turneringer i Europa og Ståle Solbakkens fremtid. Ikke om, hvorvidt FCK sæsonen efter ville komme i top 6.

I de uger vendte undertegnede også på lederplan, at Ståle Solbakkens evne til at erstatte de store profiler kunne blive sat på en alvorlig prøve i sommeren 2017.

”Vinder FC København, åbner alle muligheder sig – også for et massivt eksodus til sommer, hvilket vil udfordre FC Københavns evne til at erstatte spillere og muligvis manager Solbakken, og give Brøndby IF og FC Midtjylland en god grund til at satse stenhårdt i næste sæson.”

FC København vandt ikke over FC Porto, men solgt blev der, for 85 millioner kroner profiler, som blev suppleret med yderligere 30 millioner kroner her i januar, hvor FCK’s bedste spiller i efteråret Benjamin Verbic skiftede til Dynamo Kijev.

I denne uge stoppede Anders Hørsholt, administrerende direktør i FCK’s moderselskab Parken Sport&Entertainment – et stop FC Københavns ejere ser ud til at have været med til at vælge for Anders Hørsholt med udsigt til første arbejdsdag for en kommerciel direktør hyret i DBU og med den omgående forfremmelse af Lalandias direktør til topjobbet i organisationen.

Anders Hørsholt var med til at hente Ståle Solbakken tilbage til FC København og gøre ham til manager med ansvar for klubbens transfers.

Nu er Solbakkens chef væk på et tidspunkt, hvor FC København er under benhårdt tryk sportsligt og går ind til syv forårskampe med 26 point efter de første 19 kampe og reel risiko for at glip af medaljeslutspillet.

Hvad der ligger til grund for Hørsholts stop undersøger vi og vores kolleger i pressen nærmere.

Men meldingerne fra Parken og manglen på nye spillere kombineret med salget af Verbic må give Brøndby IF, FC Midtjylland og FC Nordsjælland begrundet håb om, at de også næste år, og måske ind i 2020, spiller med om DM, hvilket er et noget andet billede af Superligaen, end da FC København havde domineret 2016.

De salg, der ramte FC København hårdt sportsligt i 2017, kommer i FC Midtjylland og Brøndby IF i 2018. Men rammer Svend Gravesen&Co i FC Midtjylland og Troels Bech i Brøndby IF de rigtige erstatninger, hvilket manager Ståle Solbakken trods lang tids forberedelse ikke ser ud til at have gjort i 2017, kan mesterskabskampen meget vel være åben igen næste år, især hvis FC København ikke kan skifte ud i en dyr trup eller skærer forbruget ned samtidig med Hørsholts exit.

Den kurs, Ståle Solbakken og FC København slog ind på med Solbakkens retur for 4½ år siden, står foran sin største test. Og i en liga, hvor man er langt mere afhængig af konkurrenternes skæbne, end man normalt vil stå ved i offentligheden, kan jeg love, de i Herning, Brøndby og Farum følger grundigt med i meldingerne fra Østerbro i den kommende tid.

har at sige. Jeg håber, jeg tager fejl.

Superliga

Mere Superliga

Fokus