• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Udlandet venter for Robert Skov - men det bør ikke være nu

Robert Skov bør nok vente i stedet for at kaste sig ud i endnu et skifte midt i sæsonen for et udenlandsk hold, der skal have lappet et hul.

Af Troels Bager Thøgersen

Da Emiliano Marcondes for ét år siden blev kåret til Efterårets Profil efter at have leget kispus med Superliga-forsvar i månedsvis, havde jeg en idé om, at han ville klare sig godt i Brentford og spille sig på holdet, måske endda komme på tale til den 22. eller 23. plads i VM-truppen, der var lidt fattig på offensiv kreativitet.

Landstræner Åge Hareide havde nævnt Marcondes som en mand, han holdt øje med, og her 15 Championship-kampe senere (tre af dem fra start) falder forwarden i den gruppe af efterårs-profiler, der ikke klarede skiftet til udlandet godt.

Læs også: Suveræn vinder: Robert Skov er Efterårets Profil

Robert Skov bliver i dagens udgave af Tipsbladet kåret til Efterårets Profil i Superligaen af de 14 Superliga-trænere, og tendensen er tydelig: De seneste 10 vindere af kåringen er senere skiftet til større klubber og ligaer i udlandet, og af de i alt 24 vindere, siden Bo Hansen vandt den første kåring i 1994, er kun Morten Poulsen (Viborg, 1999) og Jesper Grønkjær (FCK, 2007) blevet i Danmark karrieren ud efter hæderen.

Med et brag af et venstre ben, blik for oplægget og rigtig god bevægelighed har Robert Skov været en pine at spille mod i denne halvsæson.

Læs også: Topscorer: Robert Skov blæser forbi Messi og Neymar

Som jeg har bemærket i Tipsbladet og vores podcast ’En Halvleg Med Redaktionen’, viste den nyindkøbte FCK’er og silkeborgenser med det samme, at han ikke var tynget af at spille i FC København, hvilket andre, bevidst eller ubevidst, altså har været ved ankomsten til hovedstaden.

I sin første europæiske kamp, hvor FC København blev kørt over i Parken af de senere Europa League-vindere Atlético Madrid, lavede Skov en tunnel på en af sine modspillere, og kombinationen af frækhed, evner og indædt arbejdsmoral har løftet FC Københavns offensive spil i efteråret, som Viktor Fischer begyndte på i foråret.

Frækhed og vilje gør det ikke alene, som Emiliano Marcondes har indset i Brentford, og med mindre nogen betaler Alexander Sørloth- og Robin Olsen-penge i januar, bør Skov nok også vente efter et hektisk år i stedet for at kaste sig ud i endnu et skifte midt i sæsonen for et udenlandsk hold, der skal have lappet et hul.

Som det gælder for andre Superliga-spillere med evner til og mulighed for at skifte til udlandet, er valget af ny klub vigtigt. Det er AaB-vinderne i 2013 og 2015, Kasper Kusk og Lukas Spalvis, bevis på. Hollandske Twente samarbejdede med et af verdens mest kontroversielle playerinvesterings-selskaber Doyen Sports, da Kusk blev solgt dertil i sommeren 2014, og det havde Sporting faktisk også, da Lukas Spalvis rykkede dertil to år senere.

Begge steder var det altså til at forudse, at der kunne opstå problemer i konkurrencen mod et væld af folk på samme position og agendaer, og det bør Skov kunne styre udenom.
Mon ikke Efterårets Profil også sender en venlig tanke til sin tidligere ’partner-in-crime’ Jens-Martin Gammelby og den tidligere klub Silkeborg.

Gammelby passer bænken i Brøndby IF, mens SIF efter en ujævn halvsæson er på andenpladsen i 1. division med ni sejre og seks nederlag ovenpå sommerfyringen af Peter Sørensen efter få spillerunder. 12 måneder kan være en evighed i fodbold, men backen og Skov-makkeren Gammelby og Silkeborg IF kan lune sig ved, at de hjalp Robert Skov et godt stykke ad vejen til dagens kåring.

2008: Djiby Fall, OB (2)
Solgt til Lokomotiv Moskva i marts 2009.
Spiller nu for Hobro.

2009: Peter Utaka, OB (2)
Solgt til Dalian Aerbin (Kina) i januar 2012.
Spiller nu for Tokushima Vortis.

2010: William Kvist, FCK (1)
Solgt til Stuttgart i juli 2011. Spiller nu for FCK.

2011: Andreas Bjelland, FCN (1)
Solgt til Twente i juli 2012.
Spiller nu for FCK.

2012: Nicolai Jørgensen, FCK (1)
Solgt til Feyenoord i juli 2016.
Spiller der stadig.

2013: Kasper Kusk, AaB (1)
Solgt til Twente i juli 2014.
Spiller nu for AaB.

2014: Pione Sisto, FCM (1)
Solgt til Celta Vigo i juli 2016.
Spiller der stadig.

2015: Lukas Spalvis, AaB (5)
Solgt til Sporting Clube i juli 2016.
Spiller nu for Kaiserslautern.

2016: Thomas Delaney, FCK (1)
Solgt til Werder Bremen i januar 2017.
Spiller nu for Borussia Dortmund.

2017: Emiliano Marcondes, FCN (3)
Skiftede på fri transfer til Brentford i januar 2018.
Spiller der stadig.

Tallet i parentes angiver holdets slutplacering i sæsonen

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus