Superliga-profiler efterlyses
Foto: Lars Poulsen / Polfoto
Generelle

Superliga-profiler efterlyses

Superligaen mangler flere store profiler, mener chefredaktør Troels Bager Thøgersen fra Tipsbladets papirudgave.

I dagens Tipsbladet kårer de 12 trænere Jakob Poulsen som Forårets Profil i Superligaen. Trods FC Midtjyllands formdyk efter den flotte guldsejr over FC København er det fortjent, at en FC Midtjylland-spiller tager titlen – FC Midtjylland er sportsligt det bedste mesterhold siden FC København i 2011.
 
Men havde det ikke været for de jyske mestres fine sæson, hvor Pione Sisto var genial i efteråret, mens Erik Sviatchenko og Tim Sparv har været i Superliga-topklasse i foråret, havde 2014/2015 været en sløj omgang for profilerne i Superligaen.
 
I disse år, hvor angrebsfodbold er på mode i Europa, er det lidt mystisk, at Superligaen er så profilfattig som i 14/15. 
 
Daniel Agger er Superligaens bedste spiller, når han ikke er skadet, Nicolaj Thomsen, Nicolai Jørgensen, Mikael Ishak og Joshua John har rigelig med råtalent at være Superliga-profiler igennem en hel sæson.
 
Men ellers sker der bare ikke ret meget. 
 
Jeg håber, vi ser spillere blomstre op i næste sæson. Og så skal de tre store, FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland, gerne med OB og måske oprykkerne AGF finde flere individualister, der bliver stjerner i vores relativt lille fodboldliga.
 
Jeg savner de vilde præstationer som Sistos sidste efterår, Eric Djemba-Djemba i 2008/2009 og FCK-stjerner som Grønkjær og N’Doye, spillere der reelt var alt for gode til Superligaen.
 
De spillere kunne passende være med til at hive flere tilskuere på stadion – også her skuffede 2014/2015. Er de dygtige nok til i trænernes øjne, kommer de endda i Tipsbladet som forårets eller efterårets profil. Det er, på moderne dansk, en ren win-win situation.