Optakt: Belgien - Italien
EM

Optakt: Belgien - Italien

To af outsiderne ved EM mødes i Gruppe E. Kan Italien drille belgierne?

Kampfakta:
Gruppe: E
Spillested: Stade de Lyon
Kampstart: Mandag klokken 21.00
Dommer: Endnu ikke påsat
På tv: TV 2
Twitter: #BELITA #emdk 
 
Holdnyt:
Belgien:
Ved VM i 2014 var Belgien det store hipsterhold, men denne gang er der muligvis større forventninger til Romelu Lukaku og kompagni. De har fået mere erfaring, og selvom anfører Vincent Kompany er ude med en skade. Der er klare krav om, at Belgien skal videre fra puljen, men det er en vanskelig opgave, der venter i premierekampen. Optaktskampene har været en smule svingene i form af 1-1 mod Finland og en kneben sejr over Norge, men der vil stadig være pres på belgierne under EM.
 
Italien:
Hvad kan vi forvente af Italien? Landsholdet er måske det svageste i mange år, og der mangler virkelig profiler, men det er jo Italien, vi har med at gøre. Antonio Conte er en snu taktiker, og Italien skal man aldrig afskrive. Op til EM har italienerne besejret Finland og Skotland uden at lukke mål ind, så det ser ud til, at defensiven er på plads. 
 
Karantæne:
Belgien: Ingen
Italien: Ingen 
 
Bud på startopstillinger:
Belgien:

 
Belgien (4-5-1): Courtois – Alderweireld, Denayer, Vermalen, Verthongen – Witsel, Nainggolan – Mertens, De Bruyne, Hazard – Lukaku 
 
Italien:

Italien (3-5-2): Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – Candreva, De Rossi, Giaccherini, Parolo, Darmian – Immobile, Zaza 
 
Profilen:
Der er mange spændende spillere på det belgiske landshold, og man kunne pege på mange profiler i dette opgør. Vi tager dog en gammel traver: Gianluigi Buffon er og bliver nøglespilleren for Italien. Den aldrende keeper er anfører og talismand for landsholdet, og han har netop leveret en fremragende sæson i Juventus. Buffon skal stå en god kamp, hvis han skal holde belgierne fra fadet. 
 
Vidste du, at...: 
Det er fjerde gang, Belgien og Italien mødes ved en EM-slutrunde. Seneste møde var i 2000 i Belgien, hvor Italien vandt 2-0 i en kamp hvor både Belgiens nuværende landstræner Marc Wilmots og Italiens nuværende landstræner Antonio Conte var på banen som spillere. Tidligere er de indbyrdes EM-kampe endt 0-0 i 1980 samt 0-0 og 2-1 i 1972. 
 
Dom: 
Der er på forhånd lagt op til et brag af en kamp mellem to spændende nationer, men buddet herfra er, at det bliver en målfattig omgang. Italien har før spillet 0-0 i åbningskampe, og det kunne sagtens ske, at Belgien også lige skal i gang. De to hold mødtes i en træningskamp i november, hvor belgierne vandt 3-1, men vi skyder på en markant mere forsigtig kamp uden scoringer denne gang: 0-0. 
 
 
 
 
Tabel, form og tidligere indbyrdes kampe: