Leverkusen-stjerne får fire måneders karantæne
Foto: Giuseppe Bellini/GettyImages
Bundesliga

Leverkusen-stjerne får fire måneders karantæne

Bayer Leverkusen er torsdag aften blevet meddelt, at den internationale sportsdomstol, CAS, har fastholdt FIFAs afgørelse om at spærre deres offensive stjernespiller Hakan Calhanoglu fra al fodbold i 4 måneder.

Bayer Leverkusen må dermed undvære deres tyrkiske stjerne resten af sæsonen, da han tidligst kan spille til juni. Det er et hårdt slag for klubben, som kun har en sejr i tre kampe efter den tyske liga startede op efter vinterpausen, og dermed også en bet i klubbens forhåbninger om at spille Champions League i næste sæson.

Årsagen til karantænen skal findes helt tilbage i 2011, hvor Hakan Calhanoglu, der dengang spillede i Karlsruhe SC, blev enige med Trabzonsspor om et skifte dertil. Han valgte dog at skrive under på en ny kontrakt med Karlsruhe SC, hvilket altså ikke er tilladt.

FIFA kaldte aftalen en misligeholdelse, hvilket CAS nu har medgivet.

I Leverkusen er man uforstående overfor karantænen.

- Det er et alvorligt slag mod Hakan, men også for os. Selvom Bayer 04 Leverkusen intet har at gøre med begivenhederne i 2011, straffes vi hårdt. Nu mangler vi i den afgørende fase af sæsonen en meget vigtig spiller, siger Leverkusen sportschef, Rudi Völler

Foruden Bayer Leverkusen må Hakan Calhanoglu heller ikke stille op for sit landshold før til juni.