Video : Tipsbladet
Superliga

Helsingør-direktør gør status: Som vores eget '92-eventyr

Det har været et eventyrligt 2017 for FC Helsingør, der er rykket op i Superligaen og har klaret sig over al forventning.

I begyndelsen af juni blev der skrevet dansk fodboldhistorie. Et FC Helsingør-mandskab, der havde et af de mindste budgetter i 1. division, og som bestod af deltidsprofessionelle spillere, rykkede op i Superligaen for første gang i klubbens historie.

Det var lige så stort for de lokale, som det var uventet, og de undertippede oprykkere blev ikke spået mange chancer i den bedste række. Holdet ligger da også næstsidst, men er ingenlunde faldet igennem.

Her ved årets afslutning er det blevet tid til at gøre status over et 2017, der selvsagt var et fremragende år for FC Helsingør, og administrerende direktør Janus Kyhl lægger ikke skjul på sin begejstring. I sin klumme i Helsingør Dagblad skriver han:

- Det er naturligvis noget helt særligt og en oplevelse, der er de færreste forundt. Jeg plejer at beskrive det som vores eget" 92 eventyr" (året hvor Danmark vandt EM i fodbold). Oprykningen til Alka Superligaen har været en stor oplevelse, og til trods for at vi, resultatmæssigt, har haft det svært, så har Helsingør begejstret fodbold Danmark. Vi har overrasket og har præsteret væsentligt bedre på banen, end de fleste havde forudsagt.

Selv om julen nærmer sig, er der ikke meget, der tyder på, at Janus Kyhl får ret meget tid til at holde fri. Han skal finde to-tre offensive forstærkninger til holdet og samtidig skære en del af de omkring 30 spillere i truppen fra.

Derudover begynder han 1. januar som ny mand i Helsingørs byråd.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.