Silkeborg-træner inden returkamp: Hvis vi scorer én, scorer de ikke tre
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Silkeborg-træner inden returkamp: Hvis vi scorer én, scorer de ikke tre

Peter Sørensen tror ikke, at Esbjerg fB kan score tre gange mod Silkeborg, og det skal de, hvis Silkeborg scorer én på udebane. Han lover, der er overskud til én kamp mere efter en lang sæson.

Silkeborg IF har spillet mange kampe i denne sæson. Usædvanligt mange. Hvis vi medregner alle ligakampe, playoffkampe og pokalkampe, inklusiv omkampen mod HIK, lander vi på 44.

Især på det seneste er kampene kommet som perler på en snor, og de har alle sammen været knald eller fald. Pokalsemifinale, pokalfinale og fem playoffkampe mod Lyngby BK, FC Helsingør og så det første opgør mod Esbjerg fB torsdag aften.

Som manager Peter Sørensen siger:

- Vi arbejder stort set ikke med andet end at blive frisk til næste kamp i øjeblikket.

En af hans spillere, Mikkel Vendelbo, talte også før Esbjerg-kampen om, at han var ved at være mentalt udmattet af alle de afgørende kampe lige efter hinanden. Men Peter Sørensen lover, at der er mentalt benzin nok i tanken, til at Silkeborg nok skal være klar til sæsonens sidste kamp på søndag.

- Nu er der ét skridt tilbage, inden vi kan spadsere på ferie og glæde os til, at vi spiller i Superligaen, hvis vi i øvrigt kan tage det sidste stik. Det har vi selvfølgelig både kræfter og overskud til, forsikrer han.

Sørensen og co. har en snæver 1-0-føring med ind til returkampen. Vinderen får lov til at spille Superliga i næste sæson, taberen må tage til takke med 1. division, og resultatet betyder, at Silkeborg med et udebanemål i Esbjerg kan sætte hjemmeholdet under pres.

Da vil EfB skulle score tre gange for at gå videre. Derfor vil Peter Sørensen ikke bare forsøge at forsvare en føring hjem, selv om han godt kan ironisere over, at hans hold endelig holdt nullet i gårsdagens kamp.

- Vi er godt nok blevet skidegode til at forsvare nu, men jeg tænker alligevel, at vi vil se, om vi ikke kan score et mål. Så skal de score tre. Det tror jeg ikke, de kan.

Der er kickoff til Silkeborgs kamp nummer 45 i denne sæson klokken 18 på søndag.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.