• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Frankrig - Peru

Peru skal have point fra opgøret, hvis der fortsat skal være forhåbninger om at gå videre.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 17.00
Spillested: Ekaterinburg Arena
Dommer: Mohammed Abdullah
Pulje: Gruppe C
På TV: TV 2
Hashtag: #FRAPER #VMDK

Holdnyt:
Frankrig:
Det var med lod og trisser, at "Les Bleus" fik sejren i land i åbningskampen mod Australien. Nu kan landet så glæde sig over, at en sejr mod Peru med al sandsynlighed vil sende Frankrig videre i turneringen.

Landstræner Deschamps bør overveje ændringer i startopstillingen, hvor folk som Ousmane Dembélé ikke greb chancen senest.

Omvendt kom Olivier Giroud ind og leverede et godt indhop, mens Blaise Matuidi også gjorde det godt, da han kom ind i stedet for Corentin Tolisso.

Der er ingen meldinger om skader. 

Peru:
Trods spandevis af store chancer kom Peru ikke på tavlen mod Danmark og tabte med 0-1, og nu er landet pisket til at få point, hvis der fortsat skal være forhåbninger om at komme videre fra gruppen.

Mod Danmark var angriber Paolo Guerrero noget overraskende på bænken, men han kan meget vel være tilbage i startopstillingen. Det var i hvert fald tydeligt, at kaptajnen havde noget ekstra over sit spil, da han kom på banen.

Peru viste mod Danmark, at trods den noget mindre gennemsnitshøjde er holdet i stand til at vinde dueller i luften, og det bliver også vigtigt mod et stærkt fransk landshold. 

Edison Flores fra AaB var blandt de svageste peruvianere mod Danmark, så der er en mulighed for, at han starter på bænken mod Frankrig.

Karantæne:
Frankrig: Ingen
Peru: Ingen

Bud på startopstilllinger:
Frankrig (4-3-3): Lloris - Pavard, Umtiti, Varane, Hernandez - Matuidi, Kante, Pogba - Mbappé, Giroud, Griezmann

Peru (4-2-3-1): Gallese - Advincula, Rodriguez, Ramos, Trauco - Tapia, Yotun - Farfan, Cueva, Carrillo - Guerrero

Profilen:
Paul Pogba er en af verdens dyreste spillere, men han har ikke leveret til det store prisskilt. Kunne landstræner Didier Deschamps overveje at pille Pogba fra startopstillingen? Midtbanespilleren var involveret i sejrsmålet til 2-1 mod Australien, men ellers var det ikke meget, man så fra hans side i første gruppekamp. Der skal leveres mere, hvis pladsen på holdet skal holdes, ellers er der mange gode spillere på bænken, der gerne vil have pladsen.

Vidste du, at..:
Angriber Kylian Mbappé er allerede en af de bedste i verden, og i en alder af bare 19 år er han den næstyngste spiller med til VM. Det siger også noget om, hvor stort et talent han er.

Dom:
Det kan meget vel gå hen og blive en tæt kamp. Hvor forhåndsfavoritterne fra Frankrig skuffede, men alligevel fik tre point med fra opgøret mod Australien, spillede Peru en fremragende kamp mod Danmark, men endte med at tabe.

Så hvis Peru holder niveau, og Frankrig ikke vinder topniveauet, kan det sagtens ende med at blive en kamp, hvor Frankrig får kamp til stregen.

Vi tror faktisk, at det ender med en lille overraskelse, og at de to hold spiller 1-1. Med det resultat holder Peru sig i live i Gruppe C.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.