• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Svenn Crones svære beslutning: Jeg havde brug for at tænke på mig selv

Svenn Crones svære beslutning: Jeg havde brug for at tænke på mig selv
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han er gået fra sølvmedaljer og en pokaltitel, til NordicBet Ligaen og Silkeborg. Men den tidligere Brøndby-back Svenn Crone har brug for at fast spilletid for at fortsætte sin udvikling.

Af Kenneth Jensen

I 2016/2017-sæsonen var Svenn Crone fast mand på det Brøndby-hold, der vandt sølvmedaljer, men i sidste sæson var den 23-årige back, der kan spille i begge sider, for ofte på bænken.

Og derfor tog Svenn Crone en beslutning, som ikke var så nem. En beslutning om at forlade den klub, han nærmest er født og opvokset i, og hvor han kender alle, og alle kender ham. I stedet har han i jagten på fast spilletid krydset både Storebælt og Lillebælt og har indfundet sig i Søhøjlandet og Silkeborg.

- Jeg har spillet i Brøndby, siden jeg var 10 år, og jeg var Brøndby-fan, da jeg var barn. At komme igennem systemet og få lov til at spille på førsteholdet var fantastisk, og jeg har fået mange gode oplevelser i klubben. På den måde har det også været meget svært at sige, at jeg havde brug for at tænke på mig selv og min fremtid. Jeg havde brug for at finde noget andet og spille fast. Det var en rigtig svær beslutning, fortæller den 23-årige back til tipsbladet.dk.

Svenn Crone fik muligheder i Brøndby, men de muligheder var primært på venstrebacken, som han kan dække, men som ikke er favoritpositionen. Med Brøndbys køb af Jens Martin Gammelby til højrebacken og Anthony Jung til venstrebacken samt kontrakt med Björn Kopplin, der kan spille begge pladser, var der ikke umiddelbart udsigt til så meget spilletid - og da slet ikke på højrebacken, hvor den Crone føler sig moden til at spille.

Det tilbyder Silkeborg derimod. Altså fast spilletid på positionen som højre back, som Crone gerne vil spille. Og så gør det ikke så meget, at han den kommende sæson "kun" spiller i den næstbedste række med Silkeborg, der rykkede ud af Superligaen.

- Jeg tror meget på mig selv, og jeg ved, jeg bliver stærkere af det her. Det her er en rigtig god klub, der har vist, at den kan producere dygtige, unge spillere, som man sender videre i systemet. Der er også en del unge spillere på holdet nu, som gør det godt.

- Min førsteprioritet var at komme til en Superliga-klub, men det var ikke helt muligt på det her tidspunkt i transfervinduet, og da Silkeborg kom på banen, var det meget interessant. Jeg besøgte klubben og byen og har fået et super godt indtryk af det hele, også faciliteterne. Det er en klub, som satser meget på mig, og vi satser 100 procent på at rykke op igen. Silkeborg skal ikke ligge i den næstbedste række. Det er godt nok testkampe, men vi har vundet 4-1 og 3-0 over Superliga-hold. Det siger noget om niveauet, siger Svenn Crone.

Det sker ikke så ofte, at Silkeborg betaler en transfersum for en spiller, men manager Peter Sørensen så sig altså varm på Svenn Crone og købte ham fri af Brøndby for at spille den højre back, han ikke fik chancen for at spille i klubben fra Vestegnen.

- Det betyder meget for mig (at spille højre back og at være ønsket, red.). Det var en af de ting, der gjorde valget nemt. Jeg har brug for tryghed og ro og at koncentrere mig om at spille fodbold. Det får jeg herovre. Det er en god klub. Lidt som i Brøndby. Det er meget familiært, siger Svenn Crone, der fik en treårig aftale med Silkeborg.

Svenn Crone fik sin uofficielle debut tirsdag, hvor SIF vandt med 3-0 over Vendsyssel i en testkamp.

Superliga

Mere Superliga

Fokus