• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Rilwan Hassan nærmer sig comeback: Det er ligesom at gå på transfermarkedet

Rilwan Hassan nærmer sig comeback: Det er ligesom at gå på transfermarkedet
Foto: Getty Images

Han har siddet ude siden januar, men nu er Rilwan Hassan omsider ved at være klar for FC Midtjylland. Når han vender tilbage, bliver det ligesom at få en ny spiller, men klubben tager inden chancer med den uheldige nigerianer.

Af Anders Dehn

Han er både den i FC Midtjylland, der har været længst tid i klubben og spillet flest kamp, men i øjeblikket er Rilwan Hassan ikke meget bevendt for de forsvarende mestre. Det har han faktisk ikke været hele året.

Offensivspilleren sidder fortsat ude med den baglårsskade, der har plaget ham siden januar, og hvis forløb har frustreret ham. Han begynder dog at kunne se begyndelsen på enden.

Læs også: FC Midtjylland agter ikke at erstatte Dominick Drexler

Det fortæller sportschef Svend Graversen, der samtidig er meget omhyggelig med at understrege, at de ikke tager nogen chancer med ham denne gang. For hans genoptræning har været plaget af tilbageslag.

- Det kører rigtig godt i hans genoptræningsforløb, og han er faktisk lidt længere fremme, end vi havde turdet håbe på, da vi stod i opstarten. Men Rilwan har været ude i så lang tid, at vi skal være helt sikre på, at når man står der, så står han der, siger Svend Graversen til tipsbladet.dk.

- Heldigvis ser det rigtig godt ud nu, og han deltager næsten i fulde træninger. Men der går et stykke tid endnu, før vi ser Rilwan i kamp. Hvor lang tid kan jeg ikke sige, men vores sundhedsstab har virkelig arbejdet godt med ham.

Der var ingen, der havde forudset, at muskelskaden i baglåret skulle holde 27-årige Hassan ude af holdet i syv måneder, men hver gang han har syntes tæt på comeback, er han blevet slået tilbage.

Selv om skadesproblemerne har vist sig mere omfattende og utilregnelige end forventet, tør sportschefen godt satse på, at Hassan vender tilbage i løbet af en overskuelig fremtid. Spilleren indgår i kabalen, når Svend Graversen planlægger denne sommers transfers.

- Det er lidt ligesom at gå på transfermarkedet. Vi planlægger med Rilwan. Vi er sikre på, at når han står der, er det en styrkelse af vores trup. Det er også derfor, vi er så forsigtige, for vi ved, at Rilwan kan gøre en forskel på holdet. Så det gør vi (tør planlægge med ham, red.), siger han.

- Vi ved godt, at når man har været ude så lang tid som Rilwan, tager det noget tid, men der er han også sådan, at når han først er inde, så er han der bare. Det er også hans største problem, for det gør, at han er disponeret lidt mere for skader, for det er alt eller intet med Rilwan. Det er jo dejligt, men det gør også, at vi skal være omhyggelige.

Rilwan Hassan debuterede for FC Midtjylland i 2010 og har spillet lige knap 250 førsteholdskampe for klubben. Han har dog ikke været i kamp siden sidste runde af efteråret 2017.

Superliga

Mere Superliga

Fokus