Anders Christiansen om Belgien-ophold: VM spillede ind
Foto: MalmøFF
Skandinavien

Anders Christiansen om Belgien-ophold: VM spillede ind

Malmø FF's Anders Christiansen fortæller om det korte ophold i belgiske Gent og om returen til svensk topfodbold.

Efter to meget succesfulde år i svenske Malmø FF tog den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-spiller Anders "AC" Christensen tilbage i januar turen til Gent og belgisk topfodbold.

Den 28-årige dansker, der for sin sæson i 2017 blev kåret til den bedste spiller i Allsvenskan af sine med- og modspillere, fik dog på ingen måde udbytte af opholdet i Belgien, der var plaget af skader og manglende spilletid

Derfor skiftede midtbanespilleren tidligere på sommeren tilbage til de vante rammer i Malmø FF, og han fortæller nu om den svære periode i Gent:

- Jeg har lagt låg på Belgien, men det var den skade, som jeg fik i starten, og som ikke blev behandlet ordentligt, der ødelagde det.

- Man kan sagtens sige, at det ikke var den bedste idé (at skifte til Belgien red.), men nogle gange skal man tage chancen. Man har ikke 100 klubber at vælge imellem, og der var også et VM, som spillede ind. Der var mange grunde, men det vigtigste er, at jeg nu ved, at jeg har truffet den rigtige beslutning om at flytte tilbage til Malmø efter de seks måneder i Belgien. siger "AC" til svenske fotbollskanalen.se. 

Anders Christiansen er nu vendt tilbage til et forsvarende svensk mesterhold, der har haft det svært uden midtbanespilleren i foråret. Malmø befinder sig på en skuffende 6. plads efter 16 runder, og det er derfor fristende at forestille sig, at holdet igen vil begynde at vinde kampe, nu hvor "AC" er tilbage. 

Men det afviser danskeren selv:

- Det er måske en kliché, men den bedste spiller er sjældent den vigtigste. I sidste ende er det nummer 16, 17 og 18, som gør en forskel. Hvert hold har et par gode fodboldspillere, men det handler om, at den svageste spiller skal være den stærkeste blandt klubberne, fortæller Anders Christiansen.

Anders Christiansen står noteret for 3 A-landsholdskampe for Danmark.