Video : Tipsbladet
Europa League

Startdebutant Gammelby: Vi kontrollerede kampen

Jens Martin Gammelby fik sin første startplads og spillede alle 90 minutter for Brøndby IF, da holdet torsdag aften slog Spartak Subotica ud af Europa League-kvalifikationen. Højrebacken glæder sig over debuten, og at Brøndby styrede kampen trods en mand i undertal.

Brøndby IF gjorde det ikke let for sig selv torsdag aften, da klubben fra den københavnske vestegn skulle forsøge at spille sig videre til playoff-runden i Europa League efter en 2-0-sejr i det første opgør mod Spartak Subotica.

Efter bare 11 minutters spil blev unge Joel Kabongo udvist for en klodset nødbremse, da han skulle forsøge at redde en skidt tilbagelægning fra Paulus Arajuuri.

Brøndby vandt opgøret 2-1 og avancered med samlet 4-1, men kampen blevet kriget hjem uden det vanlige frådende pres. Ifølge Jens Martin Gammelby, der fik sin første start for klubben, formåede Brøndby at kontrollere kampen på trods af kun ti mand på banen i over 80 minutter. Det siger han til klubbens app, Brøndby Indefra.

- Det bliver selvfølgelig en hård kamp, fordi vi får et rødt kort efter så kort tid, og så bliver det bare hektisk. Men jeg synes alligevel, at vi har okay kontrol og får sørget for, at de ikke får så mange chancer, fortæller Gammelby.

- Vi griber det godt an, vi ved, hvad vi skal gøre, og vi ved, at vi har en solid organisation - også hvis det skulle ske, at vi kommer en mand i undertal. Så vi får vist, at vi står kompakt sammen og får ordnet det.

Men selvom der skulle fightes ekstra og løbes nogle flere meter, kunne den tidligere Silkeborg-spiller godt nyde sin første startplads og 90 minutter i gult og blåt.

- Det er dejligt for mig at få 90 minutter, og det har jeg glædet mig til og ventet på. Og at det så er på hjemmebane i den her kulisse - det er bare fedt.

Brøndby IF står nu over for belgiske Genk i den fjerde og sidste kvalifikationsrunde før Europa League-gruppespillet. Brøndby spiller den først kamp i Belgien og har fordelen af hjemmebane i returopgøret.