Niels Frederiksens U21-landshold rykker tættere på EM

Det blev til en dansk sejr på 2-0 over Finland for U21-landsholdet fredag aften. Samtidig spillede nærmeste konkurrent, Polen, blot 1-1 med Færøerne.

Det danske U21-landshold er godt i gang med kvalifikationen til U21-EM, der spilles i sommeren 2019 i Italien. Fredag tog de danske U21-spillere et pænt skridt mod slutrunden, da det blev til en 2-0-sejr over Finland i Aalborg.

Som kampen udviklede sig var det dog sådan, at Finland bestemt også kunne være kommet fra Danmark med et point. Særligt kunne Sebastian Dahlström se en stor chance blive reddet af Daniel Iversen, hvor den danske keeper skulle helt ned for at snuppe skuddet.

Det skete efter godt 20 minutters spil, og få minutter efter var den gal i den anden ende. Her fandt Ajax-spilleren Rasmus Nissen sin gamle holdkammerat fra FC Midtjylland-tiden, Mikkel Duelund, inde foran mål.

Den nye Dynamo Kiev-spiller, Duelund, tog herefter et lille træk med bolden, hvorefter han klaskede kuglen op i nettaget til dansk 1-0-føring.

I anden halvleg tog Danmark helt over, hvor de finske spillere havde svært ved at følge med og komme til muligheder. Og til sidst kunne Andreas Skov Olsen i kampens overtid gøre det til 2-0 med et præcist skud med venstrebenet.

Den direkte konkurrent til førstepladsen og den direkte plads til U21-EM er Polen. De fik kun 1-1 mod Færøerne, som betyder, at danskerne nu er ét point foran polakkerne.

Danmark mangler nu tre kampe af kvalifikationen, som tæller en udekamp mod Litauen og to hjemmekampe mod henholdsvis Polen og Færøerne.