• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Giggs roser Eriksen: Man må ikke give ham så meget plads

Wales' landstræner var egentlig okay tilfreds med sit holds præstation, men ikke med opdækningen ved 1-0-målet. Den danske sejr var dog fortjent, vurderede Ryan Giggs.

Af Anders Dehn

En høj tinde og en halvdyb dal.

Ryan Giggs' første uge med gældende kampe som landstræner for Wales har budt på to kampe og to vidt forskellige resultater. I Manchester United-legendens første turneringskamp vandt Wales 4-1 over Irland torsdag aften, men tabte 0-2 i Århus søndag.

Læs også: Højdepunkter: Eriksen nedlagde Wales i Nations League

Det var nu ikke sådan, at præstationen var en skandale, vurderede Giggs efter kampen, men han var især utilfreds med, at Christian Eriksen fik så meget plads, som tilfældet var, da han scorede 1-0-målet.

- Præstationen var okay, der var mange ting, vi gjorde godt, og mange ting ikke så godt. Første halvleg var vi konkurrencedygtige mod et rigtig godt hold, men det var et skuffende mål at give væk. Presset på bolden var ikke fantastisk, og når man ikke har styr på presset, er Eriksen fri på kanten af feltet, og så er man i problemer. Det er jeg skuffet over, sagde den walisiske landstræner.

Læs også: Bedst og værst: Sisto sjuskede, mens Dalsgaard duperede

- I anden halvleg begyndte vi godt og var det bedste hold. Var helt sikkert i teten, men så fik de straffe. Var der straffe? Jeg synes, det var hårdt, men nogle gange bliver den dømt, andre gange ikke. Overordnet set fortjente Danmark nok at vinde. Vi forsøgte at få et mål, men det var meget svært fysisk.

Det var især det faktum, at Wales spillede mod Irland torsdag aften, der gjorde spillerne trætte, mente Giggs. Ikke at han ville bruge det som undskyldning, for alle hold skal gennem de uger, hvor de spiller to vigtige kampe inden for tre fire dage.

Wales' landstræner havde dog overskud til at rose den dobbelte målscorer Christian Eriksen.

- Det første pres var ikke godt, hvilket vi havde talt om, og så kan man ikke tillade sig at give en spiller af den kvalitet så meget tid på bolden. Udover det holdt vi ham fint nede, især før målet, men han har kvaliteten, det kan man se. Når han har tid på bolden, træffer han som regel den rette beslutning og udfører det rigtigt.

Dermed ligger Wales og Danmark side om side på førstepladsen i Nations League-gruppen, mens de britiske gæster dog har spillet to kampe mod Danmarks ene.

Superliga

Mere Superliga

Fokus