• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Aaquist vender tilbage til Farum: Glæder mig til at spille mod dem

Randers' nye offensivspiller Mads Aaquist møder den klub, han er lejet i.

Af Kenneth Jensen

Når Randers FC lørdag går på banen i Farum i udekampen mod FC Nordsjælland i Superligaen, vil det ikke være overraskende, hvis offensivspilleren Mads Aaquist i pausen lige skal minde sig selv om at gå i udeholdets omklædningsrum og ikke hjemmeholdets.

Aaquist er nemlig udlejet fra FC Nordsjælland til Randers FC denne sæson, og det er ikke mere end et par uger siden, at den 23-årige spiller skiftede til klubben fra Kronjylland.

Allerede nu venter så et opgør mod FC Nordsjælland, og det er en kamp, som den nye Randers-profil glæder sig til.

- Jeg glæder mig meget, men man skal også huske på, det er en fodboldkamp. Man skal ikke lade sig styre af at ville vise det hele på én gang. Det er måske kedeligt at høre på, men det er en kamp som alle andre. Jeg kender dog stort set alle på det andet hold, så jeg glæder mig selvfølgelig meget til at spille den, siger Mads Aaquist til tipsbladet.dk.

Aaquist er hentet ind til at forstærke den Randers-offensiv, der i sidste sæson levede meget på kontra og i foråret på Bashkim Kadrii-mål, og Aaquist kommer fra FC Nordsjælland og FC Helsingør, hvor det er boldspillet, der vægter mest. Noget, der måske ikke helt er tilfældet i Randers, der gerne hviler i en stram organisation på banen.

- I Helsingør var vi også nogle gange nødt til ikke at spille det kønneste fodbold, så det har jeg været vant til. Men i Randers vil vi gerne spille fodbold - det er jo ikke, fordi jeg er skiftet til Horsens 2. Udgangspunktet er, at vi gerne vil spille, men nogle gange er vi så nødt til at gøre det lidt på andre måder. Men hvis vi skal spille, er jeg selv nødt til at deltage - jeg skal selv sørge for at holde spillet nede på jorden. Det er også mine forcer jo, siger Mads Aaquist.

Udover Nordsjælland og Helsingør har Mads Aaquist en fortid i FC København, og når denne sæson nærmer sig sin afslutning, kan det være, han lander på en permanent aftale i Kronjylland. Randers har en købsoption på den 23-årige dansker.

- Jeg skiftede, fordi det så sværere og sværere ud med spilletid i Nordsjælland. Jeg spiller fodbold, fordi det er sjovt, og jeg vil ikke sidde på bænken, så det var rart at komme til Randers og få den mulighed. Jeg er ikke der endnu, hvor jeg har gjort mig fortjent til fuld spilletid hver eneste gang, jeg spiller, men jeg går på banen for at gøre en forskel.

- Jeg spiller jo for at blive her i Randers og forhåbentlig skrive en permanent kontrakt, men mit fokus er lige nu bare på den næste dag. Man kan ikke tænke for meget fremad. Det bliver man bare forstyrret af. Så det handler om at holde fokus, og så må vi se, hvad det ender med, siger Mads Aaquist, der også fornemmer, at det er et meget mere solidt Randers-hold end sidste år:

- Det er jo en klub, der har spillet med i den gode ende i mange år i træk, så jeg var ikke så bekymret over sidste sæson. Det er - ud fra hvad jeg har set og hørt - en god og sund klub, og der blev vist god moral sidste år.

Randers skulle i sidste sæson playoffkampe om at undgå nedrykning og endte med at spille sig helt fri og dermed sikre sig endnu en sæson i landets bedste række. Klubben ligger aktuelt nummer syv i Superligaen med 10 point, mens lørdagens modstander fra FC Nordsjælland ligger nummer ni med ni point.

Superliga

Optakt: AaB - Hobro IK

Hobro IK skal vinde i Aalborg for ikke at skulle spille for livet mod Vejle Boldklub.

Mere Superliga

Fokus